Eğitim hayat boyu devam eder

Eğitim hayat boyu devam eder

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, ?Okullar Hayat Olsun Projesi`nin temel amacı okulların velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân ver

PROJELERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Okur, yaptığı açıklamada, proje kapsamında kent genelinde 7 bin 500 ağacın dikiminin yapıldığını belirterek, Kırıkkale Lise`sinde açılan aerobik ve step kursundan geçen yıl yaklaşık 270 kişinin yararlandığını kaydetti. Proje`nin temel amacının okulların velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren yaşanan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi olduğunu ifade eden Okur, şöyle konuştu:

KURSLAR AÇILDI

?Proje kapsamında, merkez Halk Eğitim Müdürlüğü`nde ve Tınaz İlkokulu`nda bilgisayar kursları açılmıştır, devam etmektedir. 2012-2013 eğitim, öğretim yılında da bunlara ilave olarak halk oyunları kursları açıldı. Geçmişten geleceğe köprü olacak Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi ile öğrencilerimizin okullarını sevmeleri, okulda arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri, sosyalleşmeleri, fiziksel gelişimleri, ekip ruhunu kazanmaları, düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.?

TURNUVALAR DÜZENLENDİ

?2011-2012 eğitim öğretim yılında 4 pilot okulda başlattığımız Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi`nde 4 Okulumuzun da katıldığı bir turnuva yapılmıştır. Bu çalışma 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilimiz merkez ve ilçelerdeki ilkokul ve ortaokulların tamamında uygulanacaktır? dedi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti