Eğitim emekçilerinin hakları genişletilsin

Eğitim emekçilerinin hakları genişletilsin

Eğitim-Sen yöneticileri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, 23 Kasım`da Ankara`da yapılacak eylem ile ilgili bilgi verdi. Şahin, hükümetin eğitim emekçilerinin haklarını genişletmesi gerektiğini söyledi.

 

İKTİDARIN DAYATMASI

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, iktidarın toplumsal yaşama yönelik müdahale ve dayatmalarının arttığını belirtti, “Eğitim sistemi başta olmak üzere, kamu hizmetleri alanında yaşanan ticarileştirme ve dinsel muhafazakârlık uygulamalarının yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan`ın son söylemlerini hatırlatan Şahin, muhaliflere yönelik artan şiddete de dikkat çekti.Şahin, “İşçilerin kıdem tazminatı elinden alınmak istenmekte, kamu emekçilerinin ekonomik, demokratik talepleri yok sayılmakta, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu başta olmak üzere, en temel sorunları görmezden gelinmektedir” diye konuştu.

 

4+4+4 SORUNLARI DERİNLEŞTİRİYOR

4+4+4 eğitim sisteminin sorunları daha da derinleştirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:“AKP, eğitim sistemini kendi siyasal/ideolojik görüşleri doğrultusunda biçimlendirmek isterken, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve anadilinde eğitim hakkı taleplerini ısrarla görmezden gelmeyi sürdürmektedir. Türkiye`de eğitimde 4+4+4 dayatmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorunu hala çözülememiştir. Öğretmenlerin mağduriyeti sadece bununla sınırlı kalmamış, özür grubu atamalarında, tayinlerde de ciddi mağduriyetler yaşanmıştır.”

 

KALICI ÇÖZÜM ÜRETMEK GEREKLİDİR

Sorunlarına kalıcı çözümlerin üretilmesini isteyen Şahin, taleplerini şöyle sıraladı:“Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli, son 11 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır.

Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarından tamamen vazgeçilmelidir.Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, vergi dilimi uygulaması sabitlenerek ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir”

 

EK DERS ÜCRETLERİNİ TALEP EDİYORUZ

Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmelidir. Eğitim/öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim/öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yararlanması sağlanmalıdır. Hizmetli ve memurların hukuksal statüsü ve özlük sorunları acilen çözülmeli, tüm hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Ataması yapılmayan bütün işsiz öğretmenlerin ataması en kısa süre içinde yapılmalı, öğretmen açıklarının ek ders karşılığı istihdam edilen ücretli öğretmenlerle giderilmesi uygulamasına derhal son verilmelidir”

 

ENGELLER KALDIRILMALI

Kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplusözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır.” dedi. Şahin, tüm eğitim ve bilim emekçileri ile velileri, 23 Kasım`da Ankara`da yapılacak eyleme davet etti.Eyleme, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer ve sendika üyeleri katıldı.

 

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti