Eğitim-Sen´in imzaları Bakanlığa gönderildi

Eğitim-Sen´in imzaları Bakanlığa gönderildi

PERFORMANS VE SINAV DAYATMASINDAN DERHAL VAZGEÇİLSİN!

Eğitim-Sen´in imzaları Bakanlığa gönderildi

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından performans ve sınav dayatmasını kabul etmediklerini söyledi. Şahin, ?Mesleğimize ve geleceğimize ve mesleğimize sahip çıkıyoruz? dedi.

PERFORMANS VE SINAV DAYATMASINDAN DERHAL VAZGEÇİLSİN!

Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada uygulamanın öğretmenlik mesleğini değersizleştirdiğini bunun uygulamanın kabul edilmez olduğunu belirtti. Bunun için bir süredir devam eden imza kampanyasında toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığına gönderilerek eğitimde performans ve sınav dayatmasından derhal vazgeçilmesini talep ettiklerini bildirdi.

PİYASACI KAVRAMLARLA EĞİTİM OLMAZ!

Açıklamada Şahin, ?Kamusal bir hizmet olarak eğitimin hızla özelleştirildiği ve ticarileştiği bir dönemde öğretmenlik mesleği, siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından doğrudan hedef alınmakta, çalışma ilişkilerimiz ?rekabet´, ?verimlilik´, ?kalite´ ve ?müşteri memnuniyeti´ gibi piyasacı kavramlar üzerinden yeniden tanımlanmak istenmektedir. MEB tarafından gündeme getirilen ?performans sistemi´ ve ?sınav´ dayatması, uzun bir süredir eğitim alanında yaşanan piyasacı dönüşümün önemli ayaklarından birisidir.?

İKTİDAR BAĞLILIĞI ARTIRACAK

?MEB´in performans değerlendirme sisteminde öğretmenlerin yaptıkları işin niteliğinden çok ?yüksek performans´ üzerinden bireysel değerlendirmeye tabi tutulması, okullarda herkesin birbirinin ?rakibi´ olduğunu düşüncesinin gelişmesine ve iş barışının bozulmasına neden olacaktır. Bu uygulamanın okullarda görev yapan öğretmenlerin, her açıdan siyasallaşmış okul yöneticileri başta olmak üzere, işverenle ilişkilerde mutlak bağımlılık ilişkilerini daha da geliştirmesi kaçınılmazdır. Böylesi bir uygulama öğretmenin iktidara olan bağımlılığını artıracak, öğretmenleri, iş güvencesinin sürekli tehdit altında olmasından dolayı kendilerinden beklenen rolleri oynamak zorunda bırakacaktır.?

ÖĞRETMENLİĞİN DOĞASINA AYKIRI

?Öğretmenin her taraftan kuşatılarak tamamen etkisizleştiği ve itiraz edenin, farklı olanın çalışma koşulunun kalmayacağı rekabete dayalı, acımasız bir istihdam rejimi oluşturulmak istendiği açıktır. Öğretmenlik mesleğinin ilkelerine, işlevine ve doğasına tamamen aykırı olan böylesi bir girişimin, öğretmenlerin tamamına yakını tarafından reddedilmesi dikkate alınmak zorundadır.?

ACİLEN VAZGEÇİLMELİ

?MEB tarafından uygulanmak istenen performans değerlendirme ve sınavın öğretmenlerin niteliğine ve mesleki gelişimlerine katkı sunmaktan ziyade rekabeti ve eşitsizliği derinleştirecektir. İş güvencesi başta olmak üzere sahip olduğumuz hakları geriye götüren, mesleğimizi değersizleştiren bu uygulamayı durdurmak, mesleki ilke ve değerlerimize sahip çıkmak için topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığı´na gönderiyor, eğitimde performans ve sınav dayatmasından derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz? şeklinde ifadelere yer verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ