Eğitim-Sen’den açıklama. “Sorunlar çözüm bulmalı”

Eğitim-Sen’den açıklama. “Sorunlar çözüm bulmalı”

Ayıkol, “Sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmeli, toplu sözleşme taleplerimiz karşılanmalıdır! kamu emekçilerinin 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında gerekli hakları verilmelidir” dedi.

Kırıkkale Eğitim-Sen Şube Başkanı Vekili Ayhan Ayıkol, “Sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmeli, toplu sözleşme taleplerimiz karşılanmalıdır! kamu emekçilerinin 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında gerekli hakları verilmelidir” dedi.

 

Ayıkol, “Kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, özlük haklarına ve iş güvencelerine yönelik sorunların acil çözüm beklediği bir dönemde yapılacak görüşmeler 3 milyonu aşkın kamu görevlisi ve 2 milyonun üzerinde memur emeklisini yakından ilgilendirmektedir. Toplu sözleşme görüşmeleri takvimine göre, eğitim öğretim hizmet kolu görüşmeleri 3 Ağustos Salı günü yapılacaktır. Bugüne kadar beş dönem halinde yapılan “toplu sözleşme” oturumlarında eğitim ve bilim emekçilerinin en temel talepleri bile karşılanmamış, hükümet temsilcileri ile kapalı kapılar ardında yürütülen görüşmeler ağırlıklı olarak maaş zammına indirgenmiş, diğer ekonomik, sosyal, demokratik ve özlük haklarla ilgili talepler sürekli geri planda kalmıştır.”

 

“Eğitim alanı sağlık gibi eğitim emekçileri, veliler ve öğrencilerle birlikte neredeyse tüm nüfusa ulaşan bir kamu hizmetidir. Bir kamu hizmeti olarak eğitim, kapsayıcı nitelikleriyle ev, sokak, iş yerleri, kentsel alanlar gibi yaşamın hemen her alanı ile ilişkilidir. Bu nedenle eğitime ilişkin kararların, eğitim süreçleri içindeki tüm bileşenlerin ve eğitim sendikalarının, eğitim derneklerinin, veli derneklerinin demokratik katılımıyla alınması, nitelikli, kamusal, laik, bilimsel, parasız, ana dilinde, cinsiyet eşitlikçi, demokratik ve doğayı gözeten bir kamu hizmeti için zorunludur.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız