Efendioğlu anma ve sılayı rahim programı düzenlendi

Efendioğlu anma ve sılayı rahim programı düzenlendi

EFENDİ KÖYLÜLERDEN KÜLTÜR ŞÖLENİ

Efendioğlu anma ve sılayı rahim programı düzenlendi

Keskin'e bağlı Efendi Köyü Kültür ve Yardımlaşma Güzelleştirme Derneğince düzenlenen geleneksel Efendi Oğlunu Anma ve Sıla-i Rahim ve Kültür Şöleni” 3'üncü kez düzenlendi. Etkinliği yağmur altında gerçekleştirildi. Etkinliğe tüm siyasetçiler akın etti.

SİYASETÇİ AKININA UĞRADI

Efendi Köyünde düzenlenen ve bu yıl 3`üncüsü gerçekleştirilen etkinlik, Efendi Oğlunun Mezarının ziyaret edilmesi ve Kur'an-ı Kerim okunması ile köydeki yaşlıların ziyareti ile birlikte semazen gösteri, halay ve Kırıkkale Kültür Müdürlüğü Ustalar Topluluğu`nun verdiği konserle başladı. Sağanak yağış altında gerçekleştirilen etkinliğe bürokratlar ve siyasetçiler akın etti. Saadet Partisi Milletvekili adayları, CHP Milletvekili adayları, MHP ve Ak Parti Milletvekili adayları etkinliğe beraberlerindeki partililerle katılarak adeta gövde gösterisi yaptılar.

YEMEK İKRAMI YAPILDI.

Keskin Efendi Köyü Kültür ve Yardımlaşma Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte davetliler çadırları gezerek yöresel kıyafet ve eşyaları incelediler. Çadırlarda ağırlanan davetlilere etli pilav ve ayran ve cacık ikram edildi. Kültür Müdürlüğü Ustalar topluluğunun gösterisi eşlinde süren etkinlikte halay gösterileri de beğeni topladı. Yüzlerce Efendi köylülerinin katıldığı etkinlik sağanak yağış altında devam etti. İl Dışında yaşayan Efendi köyler memnuniyetini dile getirerek Sılayı Rahim yapılmış olup hatıra fotoğrafı çektirdiler ve bir araya gelerek özlemlerini giderdi.

DEVAM EDECEK

Gelenlere Teşekkür eden Efendi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Veysel Kutluca, Köylülerimiz bu programa katılmak için uzak yollardan gelmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik daim olacak. Bizden sonrada çocuklarımız ve torunlarımız bu birlikteliği sürdürecek” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı