Efendimizin kokusunu hissetme duygusu yaşadık

Efendimizin kokusunu hissetme duygusu yaşadık

"GÖNÜLLERİ ONARALIM"

Efendimizin kokusunu hissetme duygusu yaşadık

1988 yılında Kâbe´nin kapısını örten ve saf ipek, altın, gümüş ipliklerle işlenen 70 kilogramağırlığındaki örtü, Berat Kandili nedeniyle Nokta Camii´nde sergilendi. Kâbe örtüsünü karşılarında gören Kırıkkaleli vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

KUR´AN-I KERİM OKUNDU

29 yıl önce Müslümanların güzergâhı olan Kâbe´nin kapısının örtüsü, Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nokta Camii´nde vatandaşların görüşüne açıldı. Berat Kandili nedeniyle düzenlenen etkinlikte; akşam ile yatsı namazı arasında özel program tertip edildi. İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından verilen vaazın ardından Nokta ve Nur Camii görevlileri Kur´an-ı Kerim tilaveti yaptı.

AF DİLEDİLER

Din görevlileri tarafından ilahilerin seslendirildiği ve Mevlid-i Şerifin okunduğu geceye Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile binlerce Kırıkkaleli vatandaş katıldı. Berat gecesinde af dileyen vatandaşlar, Müftü Yıldırım tarafından yapılan dualara hep birlikte âmin dedi.

GENÇLERİMİZE ANLATALIM

Camii cemaatine yönelik vaaz veren Yıldırım, ?İslam âleminde Berat gecesinin canlı tutulmasının sebebi; Hz. Peygamber (sav)´in bu gece birçok ashabın ve şühedanın metfun bulunduğu kabristana giderek müminlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir. Biz de bu Berat gecesine önem vererek, Peygamberimizden öğrendiğimiz dualar ile Allah´a yalvaralım. Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım? ifadesinde bulundu.

GÖNÜLLERİ ONARALIM

Yıldırım, ?Akraba ve komşularımızdan fakir olanlara yardım edip, sıkıntılarını giderelim. Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur´an-ı Kerim okuyarak bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım. Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve felaketlerden muhafazası için dua edelim. Yatsı namazının kılınmasının ardından dualar eşliğinde Kâbe´nin örtüsü, vatandaşların görüşüne açıldı.

Pusula Haber Merkezi



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü