EDS’LER TRAFİK KAZALARININ SAYISINI AZALTTI

EDS’LER TRAFİK KAZALARININ SAYISINI AZALTTI

43 İlin geçiş noktası olan ve günde binlerce aracın geçiş yaptığı Kırıkkale – Samsun, Kırıkkale – Kayseri ve şehir içi Kırmızı Işık İlahilini tespiti için kurulan EDS ile trafik kazalarında yüzde 90 azalma meydana geldi.

Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi
Karayollarında; can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek, yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını azaltabilmek, kazlardan kaynaklanan maddi zararların önüne geçmek Kırıkkale – Samsun, Kırıkkale – Kayseri karayoluna kurulan "Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi" bu noktalarda yaşanan trafik kazalarını büyük oranda düşürdüğü öğrenildi. 

 

2 KM Uzunluğunda Hız Koridoru
Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla günlük binlerce aracın geçiş yaptığı Kırıkkale’de Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi kurumu tamamlanarak aktif hale getirildi. Kırıkkale – Samsun İstikametinde 2 km Kırıkkale Podium Kavşağından başlamak üzere de 4 km uzunluğunda kurulan sistem ile Ortalama Hız tespiti yapılıyor. Sürücüleri bilgilendirmek amacıyla gerekli yatay ve dikey işaret ve ikaz levhalarının sistem ile birlikte yerleştirilerek sürücülere ortalama hız koridoruna girdikleri bildiriliyor. 

 

Günlük 20 Bin Araç Geçiş Yapıyor 
Günlük 20 bine yakın aracın geçiş yaptığı her iki güzergahta EDS’lerin devreye girmesi ile birlikte güzergah üzerinde yaşanan kazaların yüzde 90 oranında azaldığı öğrenildi. Her iki hız koridorunda Karayolları Trafik Yönetmeliğinin bölünmüş yol maddeleri gereğince araçların sınıflarına göre hız limitleri uygulanmakta. Otomobiller için 82 + yüzde 10 toplam 90 kilometre diğer araçlar için ise 70 kilometre hız sınırı uygulanmakta. 

 

Amaç Ceza Yazmak Olmadığı Ortaya Çıktı 
Yapılan açıklamalarda yaşanan kazalarda ki düşüş ile birlikte bu anlamda ortalama hız koridorunun ceza yazmak amacıyla değil, kazaların azaltılmasına yönelik olduğu ortaya çıktığı tespit edilmiş oldu. Kırıkkale Merkezde ise ilk faz olarak 6 kavşakta Kırmızı ışık uygulanır iken ikinci fazın tamamlanmasıyla birlikte Kırıkkale Merkezde toplamda 17 kavşakta Kırmızı Işık ihlali uygulanmış olacak. Yapılan açıklamalarda şehir içindeki EDS’lerin sadece kırmızı ışık ihlaline cezai işlem uygulayacağı, bunun dışında ki hilallere yönelik her hangi bir tespitin olmayacağının altı özellikle çizildi. Trafik ışıklarında da düzenlemeye gidilerek sarıya dönmeden önce yeşil ışıkta fasılalı yanıp sönme olacak şekilde güncellemeye gidildiği öğrenildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız