Ebeler, toplumun sağlık danışmanlarıdır

Ebeler, toplumun sağlık danışmanlarıdır

EBELİK, TARİHİN EN ESKİ MESLEKLERİNDEN BİRİSİ

Ebeler, toplumun sağlık danışmanlarıdır

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, Ebeler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Boyabatlı, mesajında, ebelerin sağlık alanında, yurdun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

TARİHİN EN ESKİ MESLEKLERİNDEN BİRİSİ

Tarihin en eski mesleklerinden olan ebeliğin sağlıklı birey ve toplumun oluşmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Boyabatlı, şunları aktardı: ?Ebeler, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunmaktalar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar.?

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ VAZGEÇİLMEZİ

?Her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta anne dostu hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekir? dedi. Boyabatlı, mesajında tüm ebelerin Ebeler Haftasını kutladı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü