E-Gazeteler için resmi ilan…

E-Gazeteler için resmi ilan…

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ KIRIKKALE'DEN AÇIKLADI...

E-Gazeteler için resmi ilan…

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, internet haber sitelerinin “resmi ilan” alabilmeleri için yasanın çıkmasını beklediklerini belirterek, “İnternet yasası henüz çıkmadı. İnternet haber sitelerinin gazete olarak tanımlanması için çalışma yapılıyor. Biz de o çalışmayı bekleyeceğiz” dedi.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'i makamında ziyaret eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, kurumun faaliyet ve çalışmalarıyla birlikte önümüzdeki dönemler için planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İnternet haber sitelerinin gazete olarak tanımlanması için çalışmaların yapıldığını ifade eden Duran, "Eğer ilan alan internet gazeteleri siteleri aktifse zaten onlara ilave bir katkı veriyoruz. Ama internet yasası çıkmadı biliyorsunuz. Onların gazete olarak tanımlanması oluşmadı. Dolayısıyla o çalışma yapılıyor.”

“Biz de o çalışmayı bekliyoruz. O çalışmanın neticesinde mevcut gazetelerin hakkını ihlal etmeden çünkü artık bir lisans diyebiliriz oluşmuş bir hak var. O hakkı zayi etmeden neler yapabiliriz bunları istişare edeceğiz. Bizim çalışmalarımız var ama istişare etmeden o sürece girmeyeceğiz" dedi.

Dijital dönüşümün artık kaçınılmaz olduğuna değinen Duran, “Bunu mevcut gazetelerimizde uyguluyoruz. İnternet sitelerinin başında eleman bulundurarak güncellemeleri, hiç değilse 18 saatte bir güncelleme yapmaları, içerik üretmeleri, özel haber üretmeleri halinde destek veriyoruz.”

“Dijitalleşme artık bu dünyanın kaçınılmaz bir gerçeği. Çok büyük gazeteler bile dijitale dönüyorlar. Biz de kendimizi buna hazırlayacağız. Kırıkkale'mizde basın ilanı alan 4 gazete var. Gazetelerimiz, ‘Basın İlan Kurumunun standartları bizi yorabilir’ diye düşünebilirler. Ama aslında gelirlerini arttıracakları konusunda rahat olsunlar.”

“Çünkü özellikle kayıp-kaçak konusunda ve bizim birtakım faaliyetlerimiz çerçevesinde gelirlerinin de artacağını ümit ediyoruz. Tabi bu sayede kendileri de bir standarda oturmuş olacaklar. Kendi gelecekleri açısından da fayda sağlayacaklardır. İnşallah Kırıkkale'de diğer illerle beraber devam edeceğiz.”

Yoğun temaslar neticesinde gazetelerde icra ilanlarının kaldırılmaması konusunda Adalet Bakanının son noktayı koyduğunu dile getiren Duran, şunları kaydetti: “Adalet Bakanımız da geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. İcra ilanlarının gazetelerden kaldırılması tartışılıyordu. Adalet Bakanımız son noktayı koydu ve bu sorunu da ortadan kaldırdı.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ