Durmak yok, hakkımızı arayacağız

Durmak yok, hakkımızı arayacağız

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, 4688 sayılı yasada yapılacak değişikliklere ilişkin PTT önünde basın açıklaması yaptı. Yasa taslağının ele alınmasına ilgili konuşan Şahin, ?Durmak yok hakkımızı araya

ONLARCA EYLEM VE ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK
PTT önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, hükümet aleyhinde sloganlar attı. 4688 sayılı yasada yapılacak değişikliklere ilişkin basın açıklaması yapan Yüksel Şahin, şunları söyledi: ?Tüm çabalarımıza rağmen görüş ve önerilerimize yer verilmeyen yasa tasarısının bu hafta içinde TBMM?nin ilgili komisyonlarında ele alınması bekleniyor. Demokratik bir sendika yasasında olması gereken düzenlemelerin hiç birine yer verilmeyen yasa tasarılarını kabul etmeyeceğimizi defalarca ifade ettik ve kamuoyu ile paylaştık. Grevli toplu sözleşme hakkımızı, örgütlenme özgürlüğümüzü, özlük ve demokratik haklarımızı yok sayan, tamamen yandaş konfederasyonun taleplerinin uygun olarak hazırlanan söz konusu yasa tasarına ilişkin taleplerimizi ifade eden onlarca eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Son olarak 21 Aralık?ta tüm yurtta yüz binlerce kamu emekçilerinin katıldığı grevlerimizde temel taleplerimize bir kez daha dikkat çekerek, bu taleplere yer vermeyen düzenlemelere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguladık? dedi.
 
EMEKÇİLERİNİN LEHİNE SONUÇLANMIŞTIR
Şahin ? toplu sözleşme hakkı, ancak grev hakkı ile birlikte kullanıldığında anlam ifade eden bir haktır ülkemizin altında imzasının bulunduğu uluslar arası sözleşme ve anlaşmalarla bu hak güvence altına alınmıştır. Anayasamızın 90. maddesinin son fıkrası bu sözleşme anlaşmaların iç hukukun üzerinde tartışmasız bir şekilde ortaya koymaktadır. Toplu sözleşme hakkı il ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi?nde açılmış olan tüm davalar kamu emekçilerinin lehine sonuçlanmıştır. Bu düşüncelerimizi ve taleplerimizi içeren faks metinlerini gönderirken buradan bir kez daha başta yasa tasarılarını ele alacak olan komisyon üyeleri olmak tüm mevkilere göndereceğiz. Kamu emekçilerinin sorunlarına duyarsız kalınmamasını istedi?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ