Dürgelgil Diyarbakır?da Ders Verdi

Dürgelgil Diyarbakır?da Ders Verdi

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Çoruh Türksel Dülgergil?in yıllar önce hayata geçirdiği proje kapsamında Diyarbakır Dicle Üniversitesi`nde (DÜ), `Fırçalar çantada, dişler yolunda` adlı diş eğitimi toplantıları gerçekle

DİYARBAKINDA İLK UYGULAMA
Diş Hekimliği Konferans Salonu`nda düzenlenen toplantılara konuşmacı olarak Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Nigiz ile Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil katıldı. Türkiye`nin birçok ilinde uygulanan `Fırçalar çantada, dişler yolunda` projesinin Diyarbakır uygulamasında öğrencilere teorik ve pratik bilgiler aktaran Doç. Dr. Dülgergil, hastalara uygulanan tedavi yöntemlerini kısa videolar ile öğrencilerle paylaştı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI
Doç. Dr. Dülgergil, 6 yaş sonu 7 yaş başında çıkarılan ağız dişlerinin bu uygulamayla kurtarılabileceği ve bu yolla ileride yaşanacak diş sorunlarının büyük oranda önleneceğini belirtti. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için de 6-7 yaşın önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Dülgergil, aslında diş fırçalama alışkanlığının 2-6 yaş arasında kazanılması gerektiğini söyledi. Türkiye`de diş sağlığında koruyucu önlemler alınması konusunda geç kalındığını aktaran Dülergil, diş sağlığı ve sonuçlarının yalnızca genel sağlık açısından değil, sosyal yapının devamlılığı ve huzuru açısından da şaşırtıcı bir etkiye sahip olabileceğini dile getirdi. Dülgergil, yaşamın ilk yıllarından itibaren gelişme ihtimali olan erken çocukluk çağı çürüklerinin çocuğun sosyal gelişimini de olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade ederek, diş sağlığının süt dişlerinin temiz tutulmasıyla başladığını belirtti. Dülgergil, diş doktoru olmaya hazırlanan öğrencilere hekimlikte karşılaşacakları sorunlar ve vakalar ile ilgili de geniş bilgi verdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ