Dünyanın renkleri MİSİAD iftarında bir araya geldi

Dünyanın renkleri MİSİAD iftarında bir araya geldi

YERYÜZÜ KARDEŞLİK İFTARI

Dünyanın renkleri MİSİAD iftarında bir araya geldi

DEK Koleji Kurucusu ve Milliyetçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Kırıkkale Şube Başkanı Taki Kaplan, Bahşılı´da bulunan okul binasında verdiği Yeryüzü Kardeşlik İftarında 300´e yakın yabancı uyruklu öğrenciyi bir araya getirdi.

YERYÜZÜ KARDEŞLİK İFTARI

DEK Koleji ve MİSİAD tarafından bu Ramazan ayında ikincisi düzenlenen Yeryüzü Kardeşlik İftarında, Kırıkkale Üniversitesinde öğrenim gören ve çoğunluğu Türk Dünyasından gelen öğrencileri bir araya getiren Doğan, ?Kırıkkale Üniversitesinde öğrenim gören ve maddi durumları çok da iç açıcı olmayan öğrencilerimizle Ramazan ayının manevi havası içerisinde bir araya gelmek bizleri çok mutlu ediyor. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde öğrenim gören bu değerli kardeşlerimiz, başta Türk Devletleri olmak üzere Kafkasya, Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkelerinden gelen gençlerimizdir.?

TÜRK MİLLETİNİN GÖREVİ BUDUR

?Atalarımızın yüzlerce yıl hüküm sürdüğü ya da bizzat soydaşımız, dindaşımız olan ülkelerden gelen bu değerli gençlerimize sahip çıkmak, kol kanat germek, her şeyden önce tarihi görevimizdir. Ancak 20-30 yıldır birilerinin kendi sinsi planları içerisinde yaptıkları gibi değil, onlara insan oldukları için sahip çıkarak bu görevimizi yerine getireceğiz. Zaten tarih sahnesine çıktığı günden itibaren Türk Milletinin görevi tam da budur? dedi.

BU YIL ÜÇÜNCÜSÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Bu yıl ?Yeryüzü Kardeşlik İftarının? üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden MİSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Taki Kaplan, ?Hedefimiz samimi bir kardeşlik ve destektir. Özellikle maddi olarak sorun yaşayan ama buna rağmen eşini ve çocuğunu da getirerek Yüksek Lisansını, Doktorasını Kırıkkale´de yapan kardeşlerimiz için maddi ve manevi desteklerimiz sürecektir? diye konuştu.

PROGRAMIN MASKOTU MİNİK EYMEN

İftar Programının belki de en dikkat çekici ayrıntısı, Afrika ülkesi Burkina Faso´dan gelerek Kırıkkale Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı yapan Adem ve ailesi oldu. Eşi Saliha da TÖMER´de Türkçe eğitimi alan Adem´in 3 yaşındaki oğlu Eymen, programın adeta maskotu oldu. Sıcak ve samimi tavırlarıyla etrafa neşe saçan minik Eymen, yemek öncesi dua sırasında, MİSİAD Şube Başkan Taki Kaplan´ın kucağında duaya eşlek ederken, iftar sonrasında da Gazetemiz Köşe Yazarı Habilhan Pehlivanlı´yı kucaklayarak sıcak pozlar verdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı