Dünyada artık beyinler yarışıyor

Dünyada artık beyinler yarışıyor

KÜ 2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

KÜ 2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

Dünyada artık beyinler yarışıyor

Kırıkkale Üniversitesinin 2017-2018 Akademik yıl açılışı törenle yapıldı. 8 bin 352 yeni kayıt ve toplamda 40 bin 733 öğrenciyle akademik yılının açılış dersini Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. A. Cevat Acar verdi.

ARTIK BEYİNLER YARIŞIYOR

Akademik yıl açılışına katılan Van Milletvekili Beşir Atalay ise akademisyen ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Atalay ?Dünyadaki yarış artık sanayileşme falan değil, artık yarış beyin yarışı? diye konuştu.

SAYI 40 BİN 733´E YÜKSELDİ

58 ön lisans, 52 lisans ve 110 programda diploma veren, toplam öğrenci kapasitesi 40 bin 773 olarak Türkiye´nin sayılı üniversiteleri arasına giren Kırıkkale Üniversitesi 2017-2018 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi. Üniversitenin kampüs alanı içerisinde bulunan Mavi Salonda düzenlenen törene Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. A. Cevat Acar, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmaların ardından 25. Yıl buluşma pikniği gerçekleşti.

KÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Akademik yılın açılışında konuşan KÜ Rektörü Ekrem Yıldız, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kırıkkale Üniversitesinde 159 profesör, 597 öğretim üyesi olmak üzere 1210 akademik personel, 859 idari kadronun bulunduğunu hatırlatarak, kadro tahsisine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da Kırıkkale Üniversitesinin gelişme sürecinden bahsederek, üniversitenin Kırıkkale´ye sosyal ve kültürel açıdan büyük katkıları olduğunu savundu. Saygılı, ?Kurucu Rektörümüz o zaman bize öğrenci sayısı 20 bine ulaşacak dediğinde biz nasıl olacak demiştik. Bugün bu sayı 40 bine ulaştı. Üniversitemizin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kırıkkale´ye gelenlerden şunu rica ediyorum, Kırıkkale´nin üzerinden elinizi çekmeyin? diye konuştu.

KURUCU REKTÖR OLARAK DAVET EDİLDİ

25. yıl buluşmasına Kırıkkale Üniversitesi kurucu rektörü olarak davet edilen Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay´da yaptığı konuşmasında bir yandan üniversitenin kuruluş sürecini anlattı, diğer taraftan Kırıkkale´de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akademisyen ve öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Atalay ?Dünyadaki yarış artık sanayileşme falan değil, artık yarış beyin yarışı. İyi yetişmiş birey. İyi yetişmiş insanın yerini hiçbir şey tutmuyor. İnsanınız iyi yetişirse gerisi kendiliğinden gelecektir. Üniversitelerde daima kaliteyi vurgulamak lazımdır diye düşünüyorum.

BANLİYÖ ÜNİVERSİTESİ NİTELİĞİNDE

Kırıkkale Üniversitesi´nin bir ?Banliyö´ üniversitesi olduğu sözlerinin altını çizen Atalay, ?Bizim üniversitemiz diğer şehirlerde bulunan üniversitelerle yarışacak bir düzeyde. Eğitim kalitesi yüksek, İç Anadolu Bölgesi´nin merkezinde ve ulaşım açısından her yere yakın. Şuanda yapılan Yüksek Hızlı Tren, otoyol çalışmaları gibi yatırımlar da üniversiteye çok büyük anlam katacaktır. Çünkü bu yatırımlar öğrencilerin, üniversitemizi tercih etmesinde önemli etken olacaktır? diye konuştu.

KÜ HIZLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜDÜ

Atalay, ?Ben Kırıkkale Üniversitesinin kurucu rektörüyüm. Kırıkkale Üniversitesinin tarihi siyasi tarihle örtüşüyor. Kırıkkale Üniversitesi kurulurken Ankara´daki bulunan üniversitelerle yarışsın diye kuruldu. Fakat hala geç kalınmış değil. Kırıkkale Üniversitesinde kampüs sıkıntısı yok. Bünyesinde aldığı binlerce öğrenciyle birlikte ekonomik ve diğer alanlarda büyük katkıları olmaktadır? ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti