Dünya da 500 milyon engelli var

Dünya da 500 milyon engelli var

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir 3 Aralık Dünya Özürlüler günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Bozdemir, ?Bugün, 3 Aralık Özürlüler Günü tüm dünyada, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için

YAŞAM KOŞULLARI
İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, ?Dünya Sağlık Örgütüne göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor. Türkiye`de nüfusun yüzde 12.29`u yani 8,5 milyon kişi özürlü. Yani her 10 kişiden biri özürlüdür. İl Müdürlüğümüz tarafından özürlü bireylerin ailelerine yönelik verilen sosyal yardımlar kapsamında halen 1722 özürlü ailesine bakım desteği sunulmaktadır. Ekonomik açıdan zorluk yaşayan özürlü bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından bu hizmet oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren Özel bakım merkezimizde de halen 49 bakıma muhtaç durumda olan özürlü bireye bakım hizmeti sağlanmaktadır. Bu hizmetlerle birlikte, koruyucu önleyici hizmetlerin artırılması da büyük önem taşımaktadır. Toplum merkezimiz aracılığıyla yürütülen bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, bir nebze de olsa özürlülüğü engelleyici tedbirler alınarak toplumun diğer fertlerinin özürlü bireylere karşı duyarlılığının arttırılması sağlanmaktadır?
 
FARKINDALIK VE DUYARLILIK
Özürlülerin sosyal yaşama katılımının sağlanabilmesi için, sosyal yaşam içinde yaşamlarını kolaylaştıracak önlemlerin alınması gerekmektedir. Örneğin; bina girişleri, cadde ve sokaklara özürlü rampalarının yapılması, toplu taşıma araçlarının özürlülerin kullanabileceği şekilde düzenlenmesi, özürlülere istihdam sağlanması, eğitim olanaklarının artırılması ve sosyo kültürel etkinliklere özürlülerin katılımının sağlanması gibi birçok önlem alınmalıdır. İlimizde bu konu ile ilgili çalışmalar yapılmakla birlikte henüz yeterli seviyede değildir. Bu konuda kamu, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışmalar yürütmesi büyük önem taşımaktadır. Bir yandan da özürlü bireylerin ailelerinin; özürlü bireyleri sosyal yaşama dahil etmeleri, toplumda görünür kılarak, toplumsal farkındalık ve duyarlılığı arttırmaları bütün bu çalışmalardan daha önemlidir.
 
İNANCIMIZ SONSUZ
?%12 si özürlü olan toplumun fertlerinin belki de % 1?i bile görünür değildir. Görünürlük toplumun daha duyarlı olmasını ve alınması gerektiği düşünülen önlemlerin daha hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaktır. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak özürlü bireylere yönelik hizmetlerimizi artırarak devam ettirmekle birlikte, genel olarak İlimizde de bu alandaki hizmetlerin artarak devam edeceğine, özürlü bireylerin hak ettikleri yaşam koşullarına ulaşacağına dair inancımız sonsuzdur. Bu vesile ile bütün özürlü vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya özürlüler gününü kutlar huzur dolu bir yaşam dilerim?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ