Düğünlerde 11 bin mavi kapak topladı

Düğünlerde 11 bin mavi kapak topladı

Kırıkkale?de 9 yaşındaki çocuk, gittiği düğünlerde eğlenmek yerine engelli vatandaşlar için mavi kapak topladı.

YAZ BOYUNCA KAPAK TOPLADI

Yaz boyunca bütün düğünlere giden ilköğretim öğrencisi Zeynep Öztürk (9), akranları eğlenirken o kapak peşinde koştu. Mavi kapak toplayarak çevresinin takdirini kazanan Öztürk, , ?Unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Mavi kapak toplama kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Mavi kapak olarak da bilinen değişik boy ve ebatlarda plastik kapakları gelin engelli vatandaşlarımızla tekerlekli sandalye olarak buluşturalım.? dedi.

HERKES TOPLAYABİLİR

Herkesin mavi kapak toplayabileceğini belirten Öztürk, ?Yaklaşık 6 ay önce mavi kapak toplamaya karar verdim. Düğünlerde ve şenlik alanlarına giderek vatandaşların attığı kapakları toplamaya başladım. Zaman geçtikçe kapak topladığımı gören ailemde neden böyle bir şey yaptığımı sorduklarında engelli bir kardeşlerimize yardım edebilmek adına kapak topladığımı söyledim. Yaptığım hareketin çok doğru bir yaklaşım olduğunu savunan ailem sokaktan ve işyerinden buldukları mavi kapakları getirmeye başladı.? dedi.

AMAÇ ENGELLİLERE DESTEK

Ailesinin kampanyaya büyük destek verdiklerini sözlerine ekleyen Öztürk,  şöyle devam etti; ?Engelli kardeşlerimize bu şekilde de olsa destek olabileceksek ne mutlu bizlere. O kardeşlerimizin duaları bizim için her şeye bedeldir. Yaptığım bu çalışma herkese örnek olmalıdır. Hepimiz bir engelli adayıyız ve bunun bilincinden olarak, bu konuda çalışmalar yapmalıyız. Benim yaptığım çalışmanın ve projenin örnek olmasını istiyorum. Umarım daha çok kapak toplarım ve engellilere destek olurum? dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü