DÜĞÜN YASAĞI KALDIRILDI

DÜĞÜN YASAĞI KALDIRILDI

BAŞLATILAN YENİ UYGULAMA İLE HASTANELER VE BAZI OKULLARIN ÇEVRESİ SESE KARŞI HASSAS BÖLGELER DIŞINDA

DÜĞÜN YASAĞI KALDIRILDI
Kırıkkale?de bir süre önce şehir merkezinde ve çevre mahallelerde getirilen ?Düğün yasağı? çeşitli çevrelerden gelen tepkiler üzerine yumuşatıldı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yasağın uygulanacağı bölgeler yeniden belirlendi.
 
SALON FIRSATÇILARININ HEVESİ KURSAĞINDA KALDI
Başlatılan bir uygulama ile hastaneler ve bazı okulların çevresi `sese karşı hassas bölge` ilan edildi.  Çevre ve Orman Müdürlüğünün belirlediği bölgelerle ilgili İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan karara uymayanlara kanunun ön gördüğü şekilde cezai işlem uygulanacak. Daha önce açıklanan yasak üzerine son bir aydan bu yana Kırıkkale?de tam bir kaos yaşanıyordu. Adet, gelerek ve göreneğine fazlaca düşkün olan Kırıkkale?de son alınan kararın memnuniyetle karşılanması bekleniyor
 
Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada konunun özenle takip edilmesi ve uygulamaya hassasiyet gösterilmesi istendi.  Açıklamada, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kırıkkale Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu, Yaşlı Hizmet Merkezi ile eğitim öğretim dönemlerinde Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kırıkkale Fen Lisesi, Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi, Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi sınırından itibaren 250 metre mesafeye kadar çok hassas kullanım alanları olarak belirlendiği söz konusu alanlar içinde Açıkhava faaliyetlerin yasaklandığı kaydedildi.  
 
Söz konusu alanların dışındaki faaliyetlerde ise kullanılan amfilerin 500 wattan büyük olmaması şartının getirildiği bildirilen açıklamada her biri 250 wattı geçmemek üzere en fazla 2 adet hoparlörden başka ses çıkaran sistemin bulundurulmasının yazsak olduğu ifade edildi. Fırsatçıların ekmeğine yağ süren uygulamanın yumuşatılmasıyla fırsatçıların hevesi de kursağında kalmış oldu. Bu arada yeni salon yaparak yeni iş kurmaya çalışan bir grup fırsatçı da bu uygulama ile salon yapma hevesinden vazgeçmesi bekleniyor.
 
 


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama