Düğün yasağı insan Haklarına aykırı

Düğün yasağı insan  Haklarına aykırı

MHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Dursun Kuzucu, Kırıkkale'de yasaklanan sokak düğünlerinin insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Düğün sahiplerinin salon işletmecilerinin insafına bırakıldığını belirten Kuzucu, bu işten ekmek yiyen m

SOKAK DÜĞÜNLERİ KIRIKKALE’NİN SİMGESİ

Kırıkkale İl Genel Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirildi. 10 maddenin görüşüldüğü toplantıda, MHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Dursun Kuzucu ve Ahmet Demirbilek tarafından gündem dışı verilen ‘Düğün yasaklarının kaldırılması’ önergesi, üyeler tarafından görüşüldü. Görüşme sonucunda konunun Çevre ve Kültür komisyonuna havale edilmesine karar verildi. MHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Dursun Kuzucu, sokak düğünlerinin Kırıkkale’nin simgesi olduğunu ve bu konuda alınan kararın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

EŞİTLİK YASASINA AYKIRI

Türkiye’nin hiçbir yerinde bir mahallede sokağın bir tarafında yasak olan, diğer tarafında izin verilen düğünün olmadığını belirten Kuzucu, bu uygulamanın insan haklarına ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu bildirdi. Bir kişinin düğün yapmak için, düğün salonu sahiplerinin insafına bırakıldığını belirten Kuzucu, hem erkek, hem de kız tarafının düğün salonu tutarak iki ayrı düğün yaptığını ve bunun da ek masraf getirdiğini ifade etti. Kuzucu, Vali Ali Kolat’ ile görüştüğünü ve  bu konuda üyelerin vereceği kararın önemli olduğunu kaydetti.

 

EKMEKLERİNE TAŞ KONULUYOR

Hacı Taşan, Neşet Ertaş gibi isimlerin sokak düğünlerinden çıkıp Türkiye’nin en büyük sanatçıları olduğunu belirten Kuzucu, yaz aylarında geçimlerini sağlayan müzisyenlerinde mağdur olduğunu ve evcine ekmek götürmek isteyen kişilerin ekmeklerine taş konduğunu kaydetti. Geçtiğimiz günlerde bir düğünde yaşadığı anıyı da üyelerle paylaşan Kuzucu, sokak düğünün yasak olan bir mahalleden telli duvaklı çıkmak isteyen bir gelinin, düğünü teyzesinin evinde yaptığını ve kendin evinden kendisini çıkarmayanlara ve bu kararı alanlara büyük beddua ettiğini iddia etti.



Halis Delihacıoğlu
4.07.2014 18:49:44
Eğitimli ve kültürlü kişiler halkın problemlerine böyle parmak basar.MHP li il encümen adayları Allah ananızı babanızı nur içinde yatırsın.Müzisyenlerden ve halktan büyük alkış aldınız.Var olun. sağ ölun.

ece gün
5.07.2014 03:58:14
Sayın Kuzucu rica ediyorum internetten bir açıp okur musunuz insan hakları nedir.

MEHMET GÜLEÇ
5.07.2014 11:47:36
BÖYLE ZİHNİYETLER OLDUKCA KÖY KENT TEN KURTULAMAYIZ.NE GÜZEL SİLAH SESİ YOK.GÜRÜTÜ YOK.

adem ile havva
6.07.2014 18:45:18
Vali bu yasağı galiba düğün salonları sahiplerinin ricası üzerine yaptı ki çok saçma bir yasaktı. Yasak tamamen kalmasa bile yasak sınırı daraltılmalıdır. Hem düğün sahipleri hem mahalli sanatçılar için karlı olacaktır. Düğün salonları sahipleri de kendileri gibi godamanlara kiraya verirler salonlarını garibanın cebinden ellerini çekmiş olurlar.

yasin
7.07.2014 01:25:55
Boşuna uğraşmayın düğün sahiplerinin dediği olur.Düğün evleri cenaze evi gibi sessiz oluyor. Kendi örf adet ve geleneklerimize sahip çıkmazsak Kırıkkalemizin nufusu daha çok azalır.

AHMET ERTAŞ
7.07.2014 09:01:39
koca koca meclis üyeleri düğün yasağından bahsediyor. akıllım düğün yasak değil GÜRÜLTÜ YASAK devamından yanayız ve bütün Kırıkkale genelinde uygulanmalı.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ