Düğün Salonlarına Zabıta Denetimi

Düğün Salonlarına Zabıta Denetimi

KORONA TEDBİRLERİNDE YENİ AŞAMA

Düğün Salonlarına Zabıta Denetimi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kontrollü olarak yeniden kapılarını vatandaşların hizmetine açan düğün salonlarında kapsamlı bir denetim gerçekleştiren Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri işletmelerin hazırlıklarını tamamlayıp tamamlamadıklarını kontrol etti.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehrimizdeki düğün salonlarını İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgede belirtilen kurallara uyup uymadıkları yönünde denetim gerçekleştirdi. İşyeri sahiplerine genelge kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunan Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri, işletme sahiplerinden, düğün salonunun kapasitesini gözeterek içeri alacakları misafir sayısını giriş kapılarına asılmasını istedi.

Düğün salonlarında Hijyen, Maske, Sosyal mesafe kurallarına da uyulmasını isteyen Zabıta ekipleri, düğün salonlarına alınacak misafirlerin mutlaka ateşinin ölçümünün yapılmasını, masalarda kolonya veya dezenfektan konulmasını istedi. Gelin damat bekleme odalarının pencereli olması, iki düğün arasında mutlaka bir saat bırakılması ve düğün salonlarının havalandırılması konusunda da uyarılarda bulunan Zabıta Ekipleri, masalar arası en az bir buçuk metre, aynı masadaki sandalyeler arasında da 60 cm olacak şekilde düzenleme yapılmasını istedi.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge uyarınca düğünlerde takı merasimi yapılmayacak ve düğün salonlarına yerleştirilen sandıklara bırakılması istenecek. Ayrıca gelin ve damat hariç oyun, dans, halay gibi eğlenceler olmayacak. Düğüne katılanlar da toplu fotoğraf çektirmeyecek. Yetkililer, yaptıkları incelemeler sonucunda Kırıkkale’deki düğün salonları işletmecilerinin genel olarak kurallara uyduklarını, vatandaşların gönül rahatlığıyla gelebilmeleri için gerekli hazırlıkları tamamladıkları görüldüğünü ifade ettiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ