Düğün salonları kapanacak

Düğün salonları kapanacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi çevresinde bulunan düğün salonlarını mutlaka kaldıracaklarını söyledi.

SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ

Kırıkkale’de ki avukatlar ve Mali Müşavirlerle bir araya gelen Atalay, Kırıkkale’ye yapılacak olan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Atalay öncelikle hastaneler bölgesindeki düğün salonlarının mutlaka kapatılması gerektiğini belirtti. Toplantı sırasında bir avukatın, KCK, PKK ve geçtiğimiz günlerde polisin attığı gaz bombası kapsülüyle yaşamını yitiren Berkin Elvan ile ilgili soruları salonda soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Bakan Atalay, Kırıkkale’ye bakan olarak değil, Kırıkkale Milletvekili olarak geldiğini ve Kırıkkale’nin sorunlarını anlatmak için kente geldiğini söyledi.

 

ÖDENEK VERİLDİ

Kırıkkale Adalet Sarayı’nın ödeneğinin çıktığını açıklayan Atalay, “Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile görüşüldü ve karar çıktı. Adalet Bakanlığı ödeneği çıkardı. Çok güzel yeni bir Adalet Sarayı yapılacak.Kamu yatırımları, belediye çalışmaları, Makine Kimya çalışmaları olarak Kırıkkale’de önemli işlerin yapıldığını belirten Atalay, “Günlük bazda vatandaşlarımızın sorunları, acil çözüm bulunması gereken hususlar konusunda yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

KIRIKKALE’DE ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Cuma günleri il başkanlığında vatandaşla görüşmelerinin olduğunu belirten Atalay, “Kırıkkale ilçelerinde ve köylerinde neler yapabiliriz onların planlamalarını yapıyoruz. OSB, Makine Kimya, sağlık, eğitim, belediyeler ve şehircilikle ilgili Kırıkkale’de çalışmalarımız var. Başkentin yanında, kurtuluş savaşı döneminin sıkıntılarını da göz önüne alarak, devlet silah sanayinin merkezi olarak Kırıkkale’yi seçtiğini vurgulayan Atalay, “Ama Kırıkkale şehirleşirken hiçbir plan yapılmıyor, ne sokağı ne caddesi ne gelecek planlaması. Belki Türkiye’nin en planlı şehri olabilirdi ama en plansız şehirlerinden biri olmuşuz. Kırıkkale’nin şehirciliği zor bir şehircilik. Ama bu dönemde en azından 10 yılda AK Parti hükümetleri dönemlerinde başta hükümet konağı olmak üzere Kırıkkale’yi nasıl vilayet yapabiliriz onun çabası içinde olduk.”diye konuştu.

 

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Atalay, “ Önümüzdeki dönem inşallah bu tür ince işlere ağırlık vereceğiz. Kamu yatırımlarında, eğitim, sağlık, gençlik ve spor gibi yatırımlarda çok iyi durumdayız. Ancak şehircilik olarak halen ihtiyacımız var. Özel sektör yatırımlarını daha fazla nasıl geliştiririz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu dönemde MKEK ile ilgili yatırımlarımız var. Silah Organize Sanayi Bölgesi yatırımımız için barut fabrikasının oradaki araziyi Bakanlar Kurulu kararı ile tahsis ettik.”şeklinde konuştu.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız