Dualarla ibadete açıldı

Dualarla ibadete açıldı

HAYIRSEVER İŞADAMI BÜLENT KOÇAK´IN BÜYÜK KATKILARIYLA YAPILDI

HAYIRSEVER İŞADAMI BÜLENT KOÇAK´IN BÜYÜK KATKILARIYLA YAPILDI

Dualarla ibadete açıldı

Sanayi Mahallesi, 75. Yıl İlköğretim Okulu yanında yapımı tamamlanan Bülenthan Camii düzenlenen törenle dualar eşliğinde ibadete açıldı. Mahalle sakinleri mahalleye yeni bir cami kazandıranlara dua etti.

HAYIRSEVER KOÇAK YAPTIRDI

Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İl Müftüsü Bekir Gerek, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, hayırsever iş adamı Bülent Koçak, Caminin yapımına katkı sağlayan Murat Uçarsu, Cami dernek görevlileri, müftülük personeli ve mahalle sakinleri katıldı. 

CAMİLERİN ÖNEMİ ANLATILDI

Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Şimşek´in Kur´an tilavetiyle başlayan törende kürsüye davet edilen İl Müftüsü Bekir Gerek konuşmasında cami yaptıranlarla ilgili ?Allah´ın mescitlerini, ancak Allah´a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah´tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. (Tevbe Suresi/18)? ayetini hatırlattı ve camilerin Beytullah´ın şubesi, Allah´ın evi ve topluca ibadet yaptığımız huzur mekânları olduğunu belirterek caminin yapımında katkıda bulunan herkesin sabıkan beyan edilen ayetten hissedar olduğunu ve Hadis-i şerifin ifadesinde cami yaptıranlara Allah´ın cennette köşk vaat ettiğini dinleyicilere aktardı. İl Müftüsü Gerek, konuşmasının sonunda hayır sahibi Bülent Koçak´a teşekkür ederek hayırlarının devamını diledi ve camiye ismi verilen oğlu için de hayırlı bir ömür temennisinde bulundu.

MEDENİYETLER CAMİ ODAKLI

Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, caminin yapımına vesile olanlara teşekkür ederek hayırlarının kabulünü ve devamını diledi. Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız konuşmasında Medeniyetimizin cami odaklı olduğunu ve milletimizin nereye yerleşmeye başlarsa hemen oraya bir cami yaptığını ifade etti. Törene teşrif edenlere ve caminin yapımında katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Program Camiinin yapımı ve koordinasyonun da katkı sağlayan Murat Uçarsu ve hayır sahibi iş adamı Bülent Koçak´a takdim edilen plaketle devam etti ve arkasından İl Müftüsü Bekir Gerek´in yaptığı dua ile Caminin açılışı gerçekleştirildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı