Dövebildiğin kadar değil, sevdiğin kadar kazanırsın

Dövebildiğin kadar değil, sevdiğin kadar kazanırsın

KIRIKKALE KADIN PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR ÖNCE SABAH KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİLER, SONRA CUMHURİYET MEYDANINDA KADINA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

KIRIKKALE KADIN PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR ÖNCE SABAH KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİLER, SONRA CUMHURİYET MEYDANINDA KADINA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

Dövebildiğin kadar değil, sevdiğin kadar kazanırsın

Kırıkkale Kadın Platformu üyesi kadınlar Cumhuriyet Meydanın da bir araya gelerek Kadına Şiddete karşı birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Kadına yapılan şiddeti ellerindeki döviz ve pankartlarla protesto eden kadınlar ?Hayatlarımızdan ve Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz! Düşlerimizin Peşindeyiz? diyerek hükümetin bu konudaki tutumunu da eleştirdiler.

ÖNCE KAHVALTI, SONRA EYLEM

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Altunbilekler AVM´deki bir lokantada bir araya gelen Kırıkkale Kadın Platformuna üye kadınlar birlikte sabah kahvaltısı yaptılar. Daha sonra toplu olarak Cumhuriyet Meydanına yürüyen kadınlar burada yaptıkları açıklamalarla Kadına yönelik şiddetin derhal durdurulmasını istediler. Hükümetin kararlarını eleştiren kadınlar günümüzde kadının toplum içindeki yerinin hâlâ tartışmalı olduğunu belirttiler. Karının hala ikinci sınıf insan olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten kadınlar bu konuda hükümetlerin alacağı kararların önemli olduğunu belirttiler.

PLATFORM ÜYESİ KURULUŞLAR

Cumhuriyet meydanındaki Kadınlar platformunda yer alan katılımcılar CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut, Tüm Emekli-Sen kadın Komisyonu Şengül Özkanat, Alevi Kültür Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Şafak Güney´in kadınların yanı sıra çocukların da yer aldığı ?Şiddete Hayır? eyleminde Kırıkkale Kadın Platformu adına Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Dilefruz Demir Şimşek yaptığı konuşmasında ?25 Kasım, erkek egemen şiddete karşı direnen kadınların  isyanıdır, sermaye sömürüsüne karşı emeğine sahip çıkan kadınların simgesidir, savaşa, militarizme ve ırkçılığa karşı kadınların eşit ve özgürce bir arada yaşama kararlılığıdır, diktatörlüğe başkaldıran kadınların mücadelesidir, erkek egemen sisteme ve tecavüzcülerine karşı mücadele yürüttükleri için katledilen Mirabel kız kardeşlerin direniş mirasına, dünyanın dört bir yanında alanlara çıkarak sahip çıkan milyonlarca kadının yarattığı umuttur. Bugün kadınlar dünyanın dört bir yanında; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, gericiliğe, savaşa, militarizme, ırkçılığa ve faşizme karşı kadın dayanışmasını örüyor, seslerini yükseltiyorlar.?

ERKEK ŞİDDETİ HER YERDE DURDURMALIYIZ

Erkek Şiddeti Her Yerde, O Halde Şiddete Dur Diyoruz!  Diyanet´in verilerine göre; 2017 yılının ilk on ayında en az 242 kadın ve kız çocuğu erkekler tarafından katledildi, 77 kadın tecavüze uğradı. 207 kadın taciz edildi, 286 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Basına yansıyan bu sayıların gerçekte çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Kadınları katledenlere iyi hal, haksız tahrik gibi cezai indirimler uygulanmaya devam ediyor. Eril yargının uyguladığı cezasızlık politikası taciz ve tecavüzün artmasına neden oluyor. Bizzat siyasal iktidar tarafından üretilen ve pompalanan cinsiyetçi söylemler; kadınların sokakta, otobüste, metroda erkeler tarafından kıyafetleri bahane edilerek fiziksel şiddete maruz kalmalarına dayanak oluyor.

AKP 15 YILDIR KADINI BİREY OLARAK GÖRMÜYOR

KHK´ler Kadın Kazanımlarını Hedef Alıyor! O Halde Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz! AKP´nin 15 yıl boyunca kadını birey olarak görmeyen, fıtratını eşitsizlik olarak niteleyen, tek tip yaşam biçimini dayatan söylem ve pratikler, ilan edilen OHAL ve KHK´ler eliyle meşru kılınmak isteniyor. Bugüne kadar çıkarılan KHK´ler ile 21 bin 409 kadın kamudan ihraç edildi. 1409 kadın akademisyen işinden edildi.?

KADIN DÜŞMANI YASALARI PROTESTO EDİYORUZ

?Kadın Düşmanı Yasalar, Fetvalar Hayatımızı Kuşatıyor. O Halde Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz! AKP´nin yeni rejimi kadın emeği, bedeni ve kimliği üzerinden kurma çabası, biz kadınlara mutlak itaati dayatıyor. Toplumsal yaşamı baştan aşağı dinselleştirerek kadını kamusal alanlardan uzaklaştıran, sosyal politikaları diyanet eliyle dizayn eden, laik yaşamı yok eden ve kadın kazanımlarını hedef alan düzenlemeler,  kadınların rızası olmadan zorla yasalaştırılıyor. Kadınları söz, yetki ve karar mekanizmalarından dışlayan, toplumdan soyutlayan uygulamalara karşı biz kadınlar tüm renklerimizle, bulunduğumuz her yerde sesimizi yükseltmeye, isyanımızı büyütmeye, buyurduğunuz itaati reddetmeye ve düşlerini kurduğumuz eşit ve özgür yaşamın gerçekleşmesi için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.?

GELECEĞİMİZE VE İŞ GÜVENCEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Neoliberal politikalar aracılığıyla kadın emeği esneklik formülüyle yeniden dizayn edilerek daha fazla sömürülmek isteniyor. Hükümet, aile ve iş yaşamını uyumlaştırma projeleri çerçevesinde yarı zamanlı, belli süreli çalışma, uzaktan çalışma gibi modellerle kadın emeğini güvencesizleştiriyor. Biz kadınlar, 15 yıllık iktidar karnesi kadın düşmanı örneklerle dolup taşan AKP´nin OHAL ve KHK´ler eliyle oluşturmaya çalıştığı cinsiyetçi faşist rejime izin vermeyeceğiz.?

?DÜŞLERİMİZİN PEŞİNDEYİZ!

Kadın cinayetlerini durdurmak için, Tacize ve tecavüze, haksız tahrik indirimine son verilmesi için, AKP´nin kadın düşmanı politikalarına dur demek için, Güvencesiz, kayıt dışı, kölece çalışmaya hayır demek için, Nefret suçlarına dur demek için, OHAL´in son bulması için, Laik yaşamı savunmak için, Savaşa karşı barışı inşa etmek için, Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir demek için, Haklarımızı ve hayatlarımızı elimizden almak isteyenlerden´´ DÜŞ PEŞİNE´´ diyerek hesap sormaya devam edeceğiz. İfade özgürlüğümüze, örgütlenme özgürlüğümüze ve sokaklara sahip çıkıyoruz! İşimize, geleceğimize ve kazanımlarımıza sahip çıkıyoruz! Susmayacağız, Yılmayacağız, Direneceğiz ve Biz Kazanacağız! Faşizme karşı kadınların örgütlü mücadelesi kazanacak. Yaşasın Kadın Dayanışması!?

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ