Dopdolu şenlik!

Dopdolu şenlik!

ŞENLİK, BU YIL TAM ŞENLİK

Dopdolu şenlik!

Kırıkkale Üniversitesi bu yıl Bahar Şenliği programını 4 Mayıs'ta başlatacak ve 22 Mayıs'ta sonlandıracak. İşte program…

AÇILIŞ 4 MAYIS'TA

Şenliklerin açılışı 4 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Saat 10.30'da Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu önünde çeşitli gösterilerle açılışı yapılacak olan şenliklerin ilk günü Geleneksel Türk Sanatları Sergisi ile Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi 10. Yıl Fotoğraf Sergisi'nin açılışına sahne olacak.

RIZA KAYAALP GELİYOR

5 Mayıs Salı günü ise daha dolu geçecek. Saat 10.30'da Mavi Salon Girişi'nde Vintage Fashion Exhibition Sergisi açılacak. 13.30'da Anafartalar Salonu'nda Güreşte Ağırsıklet Şampiyonluk Sürecimiz” isimli panele konuşmacı olarak Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşci Rıza Kayaalp ve Taha Akgül katılacak. Panel Moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Mehmet Kutlu yapacak. Saat 14.00'te Yahya Kemal Salonu'nda İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Ömer Selimoğlu ney dinletisi yapacak. Günün finali ise Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un vereceği Atatürk ve Liderlik isimli konferansla yapılacak. Konferans saat 15.00'da Mavi Salon'da gerçekleşecek.

SERDAR KILIÇ GELİYOR

6 Mayıs Çarşamba günü saat 14.30'da Mavi Salon'da Kanuni ve Sinan isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. 7 Mayıs Perşembe günü saat 14.30'da Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi yapacak. Çeşitli kanallarda yaptığı doğada yaşam programları ile büyük bir izleyici kitlesi kazanan Doğada Hayatta Kalma Uzmanı Serdar Kılıç'ın katılacağı söyleyişi ise 8 Mayıs Cuma günü saat 14.30'da Mavi Salon'da gerçekleşecek.

ŞENLİK YÜRÜYÜŞÜ

11 Mayıs Pazartesi günü program saat 10.30'da Rektörlük önünde başlanılacak ve Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Salonu önünde sona erecek olan Bahar Şenliği Yürüyüşü ile devam edecek. Program burada yapılacak halk oyunları gösterisi ve Futsal Çeyrek Final müsabakaları ile devam edecek. Aynı salonda Tırmanma Duvarı Yarışmaları Çeyrek Finali ile Eğlenceli ve Eğitsel İçerikli Sportif Yarışmalarla devam edecek.

AHISKA TÜRKLERİ TANITIMI YAPILACAK

12 Mayıs Salı günü programı saat 10.00'da Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonu'nda Goalball Öğrenci Gösteri Takım Müsabakası ve akabinde saat 12.00'da Goalball Profesyonel Takım Müsabakası ile açılacak. Aynı gün saat 14.00'da Mavi Salon'da Ahıska Türkleri Tanıtım Programı, konferans, şiir dinletisi, monolog, folklor gösterisi ve Kafkas dans gösterisi yapılacak. 13 Mayıs Salı günü saat 10.30'da Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Sağlık Bakanlığı Perspektifinde Beslenme ve Sağlık” isimli konferansla devam edecek. Konferansı Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım verecek. Aynı gün saat 12.00'da Futsal ve Tırmanma Duvarı Yarışmalarının yarı final müsabakaları yapılacak. Saat 14.00'da ise Sev! Sarıl! Dans Et!” sloganı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi dans gösterisi düzenlenecek. Daha sonra Güçlü Eler Engeliler Spor Kulübü Eller Gücü Tekerlekli Sandalye Basketbol Gösterisi ile Tekerlekli Sandalye Dans Gösterisi düzenlenecek.

DÜŞ YAKAMDAN TİYATRO GÖSTERİSİ

14 Mayıs Çarşamba günü Streetball Eleme Müsabakaları, Futsal Final Müsabakaları, Tırmanma Duvarı Final Müsabakaları yapılacak. Bu etkinlikle Spor Bilimleri Fakültesi tesislerinde düzenlenecek. Saat14.00'da ise Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu'nun, Düş Yakamdan” isimli oyunu Mavi Salon'da sahnelenecek. 15 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Atletizm Sahası'nda Yağlı Güreş Turnuvası düzenlenecek. Şenliklere 21 Mayıs Perşembe gününe kadar ara verilecek.

ALTUNSARAY VE DÜZAĞAÇ KONSERLERİ

Şenliklere 21 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'da Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Atletizm Sahası'nda Şöhretler Karması futbol müsabakası ile devam edilecek. Aynı gün Amatör Grup Konserleri, Jandarma Genel Komutanlığı Pop Müzik Orkestrası konseri düzenlenecek. Günün finali ise Türk Halk Müziği'nin başarılı seslerinden İsmail Altunsaray ile yapılacak. Bu konser saat 20.00'da Kırıkkale Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenecek.  Şenliklerin finali ise Feridun Düzağaç konseri ile yapılacak. Düzağaç saat 20.00'da Kırıkkale Üniversitesi Stadyumu'nda öğrenciler ve Kırıkkalelilerle buluşacak.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı