Domates kurudu vatandaş perişan

Domates kurudu vatandaş perişan

Her yıl bu mevsimde kilosu 40-50 kuruşa kadar düşen salçalık domates şu sıralarda yok satıyor. Yaklaşık 10-15 gün evvel 55-60 kuruşa kadar düşen salçalık bugünlerde 1-1,5 liraya yükseldi. Nedeni ise yaz mevsimimin çok sıcak geçmesi ve domatesin kuruması.

DOMATES TARLADA KURUDU

Bu yıl tüm meyve ve sebzede olduğu gibi sofraların vazgeçilmez sebzesi domates adeta altın oldu. Havaların çok sıcak geçmesi ve kuraklık yüzünden erken çıkan domates henüz olgunlaşmadan dalında kurudu. Dışarıdan gelen sofralık domates bu yıl sadece bir iki hafta tüketicilere cevap verdi. Daha sonra yerlisi çıktı ama yerli domateste pazarda pek görülmedi. Kırıkkaleli sebze ve meyve yetiştiricileri kısıtlı olarak yetiştirdiği domatesini pazara bir iki hafta ancak getirebildi. Çünkü bahçesindeki domatesin büyük çoğunluğu dalında kurudu. Sofralık domates bu yıl ortalama 1 liradan aşağı hiç inmedi.

BİRÇOK AİLE SALÇA YAPMADI

Sofralık domatesin yanında salçalık domatesin de tarlada kuruması ev salçası yapanları etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda kilosu 30-35 kuruşa kadar düşen salçalık domates bu yıl 50-55 kuruştan aşağı hiç inmedi. O da ancak bir iki hafta sürdü. Su süre içinde salçalık almayanlar bir daha salçalık domatesin yüzünü bile göremedi. Pazarlara ara sıra gelen ve kısıtlı olan salçalığın kilosu şu sıralarda altınla yarışıyor. Dolayısıyla bir iki hafta önce salçalık domatesini almayanlar bu yıl ev salçası yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Hanımlar yaptıkları hesabın çarşıya uymaması nedeniyle bu yıl hazır salça kullanmanın daha kârlı olacağını söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü