Domates tadımlık oldu

Domates tadımlık oldu

ÇARŞAMBA PAZARINA GİDEN VATANDAŞLAR FİYATLAR KARŞISINDA ADETA ŞOK YAŞADI

ÇARŞAMBA PAZARINA GİDEN VATANDAŞLAR FİYATLAR KARŞISINDA ADETA ŞOK YAŞADI

Domates tadımlık oldu

Daha çok orta ve dar gelirlilerin uğrak yeri olan semt pazarlarında domates fiyatının 5 lirayı bulması vatandaşları şaşkına çevirdi pazarcılar sera ürününün sonuna gelindiği için fiyatları bu denli yükseldiğini belirterek yerliyi beklemekten başka çare olmadığını söyledi. Diğer meyve ve sebze fiyatları da domatesi aratmadı Çarşamba Pazarda daha önce 1,5 lira olan biber 4 lira, muz 8, mantar 6 lira, çilek ise 7 liraya kadar yükseldi. Fasulye 3 liradan alıcı buldu.

SERALAR BOŞALDI FİYATLAR UÇTU

Türkiye´nin yaş sebze merkezi olan illerde sera üretiminin sonuna gelmesiyle birlikte fiyatlarda adeta uçtu. Daha çok orta ve dar gelirlilerin uğrak yeri olan semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatları adeta el yakıyor. Önceki gün Köprülüler Caddesine kurulan Çarşamba pazarına giden vatandaşlar fiyatlar karşısında adeta şok oldu. Kış boyu sofralardan eksik olmayan domates pazarın zam şampiyonu oldu. Kış ortasında kilosu 1,5, 2 lira olan domates en ucuzu 5 liraya tezgâhta yerini aldı.

TÜKETİCİ DE ÜRETİCİ DE HAKLI

Çarşamba Pazarında yaptığımız fiyat araştırmasında fiyatların yüksek oluşu karşısında üreticiler de tüketicilerde kendilerince haklı olduklarını ortaya koymaya çalıştılar. Pazarcılar fiyatların yükselişini sadece yerli ürünün mevsim başı olması ve ürünün başlangıcı olmasına bağladılar. Yerli üreticiler daha çok yeşil soğan, maydanoz, marul, pırasa gibi ürünlerini satışa sunarken, yoğurt, peynir, tereyağı ve yumurta gibi ürünlerini de taze taze tüketicilerle buluşturuyorlar.

FİYATLAR ADETA ATEŞ PAHASI

Çarşamba semt pazarında geçtiğimiz aylarda 1-1.5 liraya satılan domates 5-10 lira, patlıcan 15-2 lira, biber 6-7 lira, sarımsak 10-15 liraya kadar yükseldi.  Meyve fiyatları da aynı oranda artış gösterdi. İran karpuzu ise kilosu 4-5 liraya alıcı buldu. Bu arada geçtiğimiz birkaç ayda kilosu 750 kuruşa satılan patates ve kuru soğanın kilosu 1,5-2 liraya kadar yükseldi. Yerli Maydanoz, nane, marul, pırasa ve ıspanak gibi sebzeler de 1 ila 1,5 lira arasında fiyatla pazarda yerini aldı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı