Dokunma koru!

Dokunma koru!

AİLELER ÇOCUKLARINI BU DURUMLARDA BASKI ALTINA ALMAMALI

AİLELER ÇOCUKLARINI BU DURUMLARDA BASKI ALTINA ALMAMALI

Dokunma koru!

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu "Dokunma, koru!" başlıklı çocuk istismarına yönelik programda 200 öğrenci ile birlikte öğretim elemanları, Kırıkkale çocuk koruma ekibiyle buluştu.

KONUŞMACILAR ÇOCUK HAKLARINI ANLATTI

Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale İl Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Barosu´ndan konuşmacılar ve protokolün yer aldığı programda, öğrenci ve öğretim üyeleri çocuk istismarı hakkında bilgilendirildi.

AİLELER ÇOCUKLARINI BASKI ALTINA ALIYOR

Çocuk Hakları gününün ardından yapılan ve ülkemizde yaşanan acı olayların değerlendirildiği etkinlikte Kırıkkale Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü´nden Komiser İrem Hazal Kaya, bu tür vakalarda çocukların aileleri tarafından baskı altına alındığını ve bu yüzden emniyetin bu konularda zorluk yaşadığını belirtirken, Pedagog Derya Deniz, istismar olaylarına  kırsal kesime göre şehirlerde daha fazla rastlandığına ve genelde istismarcıların yakın çevreden olduğuna dikkat çekti. Bu sorunların aşılmasının ilk gereğinin eğitim olduğunu belirten katılımcılar, istismara maruz kalan çocuklarda oluşan ağır psikolojik travmaların uzun süreli negatif etkilerinden bahsetti. Bu etkinlikle insanlarda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Hukuk Fakültesi öğrencileri, "Dokunma, koru!" kampanyasıyla duyulmayan sesleri duyurmak için büyük bir adım attıklarını ve daha büyük adımlar atacaklarını belirttiler.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü