Doktor açığımızı kapatacağız

Doktor açığımızı kapatacağız

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, YİH'de bulunan doktor açığını kapatmak için çalıştıklarını ve bakanlığın da destek vereceğini söyledi. Özel hastanelerin doktorlara fazla maaş verdiğini, üniversite hastanelerinin de

21. YÜZYILA YAKIŞAN SAĞLIK HİZMETİ

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, kentte bulunan gazetecilerle bir araya gelerek sağlık alanında yapılacak projeler ve çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. Kırıkkale’nin sağlık açısından önemli bir noktada olduğunu belirten Boyabatlı, sağlıkta dönüşüm projeleri kapsamında 21. Yüzyıla yakışır sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Kırıkkale’nin sağlıkta her geçen gün geliştiğini ve Ankara’ya bağlılığın kalmadığını belirten Boyabatlı, gelişen teknolojiye ayak uydurulduğunu ve kentte bulunan sağlık personellerinin de tecrübeli olduğunu bildirdi.

 

AYDA 27 BİN HASTAYA BAKIYORUZ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nin üç hastanenin birleşmesiyle ortaya çıkan bir sağlık merkezi olduğunu belirten Boyabatlı, polikliniklere ayda 3 bin, Acil Servise ise ayda 24 bin hastanın geldiğini açıkladı. Bazı bölümlerin tek bir yerde olduğunu ancak zamanla bu sorunu aşacaklarını ve iki ve üç yerde birden hizmet verileceğini belirten Boyabatlı, yığılmaların da bu çalışmayla giderileceğini ifade etti. Doktor sayısının az olduğunu ancak günden güne bu sorunu aştıklarını belirten Boyabatlı, Sağlık Bakanlığı’ndan söz aldıklarını ve doktor sıkıntısını çözeceklerini kaydetti.

 

TIP FAKÜLTESİYLE RAKİP DEĞİLİZ

Yüksek İhtisas Hastanesi’nin özel ve Tıp Fakülteleri hastaneleri ile rakip olmadığını ve birlik beraberlik içinde yardımlaşmanın olduğunu belirten Boyabatlı, bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını ve istişarelerin son sürat devam ettiğini açıkladı. Özel hastanelerinin doktorları yüksek maaş verdiğini, Tıp Fakülteleri hastanelerinin ise akademik yükselme garantisi verdiğini ve doktorların ilk öncelikle bu yarleri tercih ettiğini iddia etti. Doktor sayılarının günden güne arttığını da belirten Boyabatlı, bu konuda önemli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

 

BAŞARISIZ OLURSAM İSTİFA EDERİM

Kendisinin yaptığı işe saygısı olduğunu ve başarılı olmak için geldiğini belirten Boyabatlı, ne siyaset, ne ün, ne de para pulda gözü olduğunu belirterek, başarısız olması halinde istifa edebileceği sinyalini verdi. Sağlık anlamında kentin sorunu olmadığını ancak herkesin sağlık çalışanlarına destek vermesi gerektiğini belirten Boyabatlı, birlik ve beraberlik içinde Kırıkkale’yi sağlık merkezi yapmak istediklerini bildirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ