Doğum gününde şehit düştü

Doğum gününde şehit düştü

Doğum gününde şehit düştü

ŞEHİTLER DİYARI KIRIKKALE BİR YİĞİDİNİ DAHA VATAN TOPRAĞINA EMANET ETTİ

Doğum gününde şehit düştü

Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı´nda darbeciler tarafından F-16 uçaklarından atılan bomba sonucu şehit düşen Hakan Yorulmaz, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. 28 yaşındaki Yorulmaz´ın, doğum gününde şehit düştüğü öğrenildi. Şehitler diyarı Kırıkkale´nin 192´ci şehidi olarak kayıtlara geçen şehidimizin cenazesine binlerce kişi katıldı.  

CENAZESİ ÖNCE BABA EVİNE GETİRİLDİ

Şehit Hakan Yorulmaz, Ankara´da düzenlenen törenin ardından memleketi Kırıkkale´ye gönderildi. İlk olarak baba ocağında helallik istenen Yorulmaz, daha sonra eskortlar eşliğinde Nur Camii´ne götürüldü. Burada gözü yaşlı şekilde ağabeyinin tabutu arkasından giden kız kardeşi Kübra Yorulmaz, ?Bizleri bırakıp nereye gidiyorsun ağabey. Sen bizim kınalı kuzumuzdun? diyerek feryat etti.

YORULMAZ´IN ARKADAŞLARI ANT İÇTİ

Akabinde, şehit Yorulmaz´ın Ankara´dan gelen meslektaşları da acılı aileyi yalnız bırakmadı. Özel Harekât Polislerini görünce, ?Sizin yüzünüzde ağabeyimi görüyorum? diyerek polislere sarılan Kübra, gözyaşlarına hâkim olamadı. Acılı kız kardeşi teselli etmeye çalışan özel harekât polisi, ?O hainlerle en iyi şekilde çarpıştık. O kalleşler bunların hesabını hem bu dünyada, hem de ahrette verecektir.? diyerek, metanetliğini korumaya çalıştı.

OĞLUNUN TABUTUNU BAĞRINA BASTI

Ayakta güçlükle durmaya çalışan baba İsmail Yorulmaz, oğlunun tabutunu bağrına bastı. Tabuta sarılıp öpen baba Yorulmaz, gözyaşlarına hâkim olamadı. Kadın polislerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışan şehit annesi Hamide Yorulmaz´ın da feryadı yüreklere bir kor gibi düştü. Doğum günü hazırlığı sırasında oğlunun şehit haberini alan anne Hamide Yorulmaz da teröre lanet yağdırdı.

ASKER VE POLİS YAN YANA SAF TUTTU

Öğle namazı saatlerinde Nur Camii avlusunu dolduran ve ellerine Türk Bayrakları alan binlerce vatandaş, şehit Yorulmaz´a son görevini yapmak için burada toplandı. Cami avlusunda toplanan askerler ve polisler de yan yana saf tuttu. Birlik ve beraberlik örneği sergileyen asker ve polisler, şehit Yorulmaz için ellerini semaya açarak dualar etti.

YAKINLARINA TAZİYELERİNİ İLETTİLER

Öğle namazına müteakip İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehit Yorulmaz, dualar eşliğinde şehitlikte toprağa verilmek son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, askeri personel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

TARİF EDİLEMEZ BÜYÜK ACI

15 Temmuz Cuma günü akşam 22.00 saatleri itibariyle hainlerin darbe teşebbüsü sonrası bütün polisler göreve çağrıldı. O gün izinli ve doğum günü olduğu ifade edilen şehit Yorulmaz´da hainlerle mücadele etmek için görev yerine gitmek için Ankara´da ikamet ettiği evinden görev yerine gitti.

DOĞUM GÜNÜ PASTASINI GÖREMEDİ

Görev yerine gitmeden önce son kez ailesiyle görüştüğü belirtilen Yorulmaz için Kırıkkale Yaylacık Mahallesi´nde bulunan baba ocağındaki ailesi de doğum günü hazırlığı içerisindeydi. Baba İsmail, anne Hamide Yorulmaz ile kız kardeşi Kübra, şehit Hakan için doğum günü pastası hazırladı. Oğullarına sürpriz yapmayı planlayan Yorulmaz ailesi, acı haberle birlikte yüreklerine ateş düştü.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ