Doğu ve batıdaki gelişmeyi dengeleyeceğiz

Doğu ve batıdaki gelişmeyi dengeleyeceğiz

MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, şehrin kentsel dönüşüm çalışmasıyla gelişeceğini ve bu konuda önemli projelerin olduğunu söyledi. Samsun Bulvarı Düzenleme projesi, Yeni Sanayi Sitesi projesi ve Vakıf Üniversitesi öğrenci evleriyle; vatandaşlar

3 PROJE DAHA AÇIKLADI

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale için yapacağı projeleri açıklamaya devam ediyor. Samsun Bulvarı Düzenleme projesi, Yeni Sanayi Sitesi projesi ve Vakıf Üniversitesi öğrenci evleri projelerini açıklayan Pekdoğan, “10 yıl önce verdiğimiz sözleri nasıl tuttuysak, şimdi de bu sözlerimizi tutacağız” dedi. Kırıkkale halkının kendisine 30 Mart’ta yetki vereceğini ve bu tarihten sonra şehirde her şeyin iyi yönde değişeceğini belirten Pekdoğan, 1999 yılında yaptığı projelerin üstüne koyarak çalışma yapacağını söyledi.

 

SAMSUN BULVARI PROJESİ ÖNEMLİ

Belediye Başkanlığı döneminde, Samsun Bulvarı projesini hayata geçirdiklerini belirten Pekdoğan, şimdi Samsun Bulvarı’nda ki konutların Çarşı Merkeze nazaran yüksek fiyatlara ulaştığını bildirdi. Etiler Kavşağı yakınında sonlanan birinci etabın devam ettirileceğini,  10 Kat imar izni Samsun Bulvarı güzergahınca her iki taraf için konut alanı olan bölgelerde şehrin doğu çıkışı istikametinde Osman Gazi Mahallesi giriş yoluna kadar uzatılacağını belirten Pekdoğan, bu projeyle şehrin genişleyeceğini iddia etti.

Projenin, Gürler, Sanayi ve Gündoğdu Mahallelerini kapsayacağını belirten Pekdoğan, her mahallenin sorunlarına çözüm bulacaklarını ve iyi yönde çalışma yapacaklarını ifade etti.

 

 

 

Pekdoğan yapacağı projeleri şöyle sıraladı;

 

 

YENİ SANAYİ SİTESİ OLUŞTURULMASI

Şehrimizin merkezinde yer alan, ancak çalışanları açısından çalışma ortamı sıkıntılı, görüntüsü ile şehrimize uygun olmayan mevcut sanayi sitesi kaldırılacaktır. Şehrimizin doğusunun geliştirilmesi, aynı zamanda sanayii bölgesinin ana yollara kolay ulaşımı bakımından yeni sanayi bölgesi Çevre yolu alt ve üst bölümünde Mahmutlar köprüsü bağlantı noktasında düşünülmüştür.  Buradan şehirlerarası yol bağlantısı ve şehrin merkezine Samsun Bulvarı bağlantısı nedeni ile ulaşım kolaylığı avantajı vardır. Yeni sanayi sitesi işyerleri çalışanlar açısından daha sağlıklı ortamlarda, yaz ve kış şartlarına uygun, içerisinde ofis, wc, banyo bulunacak, çalışmalarını dükkanların içerisinde yapacakları şekilde dizayn edilecektir. Mevcut sanayide bulunan tüm hak sahiplerine yer sağlanacak hiç kimse mağdur edilmeyecektir. Aynı zamanda hak sahibi olmayan iş yeri açmak isteyenlere kolaylık sağlanacak mülkiyet sahibi  olmaları için her türlü kolaylık gösterilecek, çeşitli kredi yöntemleri kullandırılacaktır. Bu bölge de farklı meslek gurupları için ayrı ayrı siteler  meslek gurubunun ihtiyacına göre yapılacaktır. Oto sanayi, Ağaç sanayi, Hurdacılar sanayi ve Ardiyeciler şeklinde gruplar oluşturulacaktır.

Toplam proje alanı;959000 m2dir.

 

 

VAKIF ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİ EVLERİ VE AVM PROJESİ:

Şehrimizin doğu bölgesi ile batı bölgesi arasında gelişmeyi dengeleye bilmek için  Belediyemiz Beton Boru Fabrika sahası ve Belediye Garajı sahası olarak kullanılan bölge iki amaçlı olarak projelendirilmiştir.  Bu bölgeye şehrimizin gelişimi için İkinci bir Üniversite ve öğrenci evleri yapılacaktır. Bu Üniversite bir Vakıf Üniversitesi olup yer temini tarafımızdan sağlanacak, Üniversiteye ait binalar, öğrenci evleri ve kampüs Vakıf tarafından oluşturulacaktır. Aynı bölgede Üniversite ile yan yana bir Alışveriş merkezi ve yaşam alanları oluşturulacaktır. Bu alan da ayrılan Belediye arazisi ihale yöntemi ile AVM kurulması şartı ile verilecektir. Bu bölgeden Sanayi, Gündoğdu, Osman Gazi, Yuva,  SelimÖzer,  Kimeski, Çullu ve Aşağı Mahmutlar Mahalleleri faydalanabilecektir.

 

 

SAMSUN BULVARI DÜZENLEME PROJESİ

Şehrimiz açısından önemli bir proje olarak gördüğümüz Samsun Bulvar projesi ilk olarak tarafımızdan bizim iktidarımız döneminde planlanmıştır. On yıl önce yapmış olduğumuz plana göre birinci etap bulvar oluşumu büyük ölçüde ortaya çıkmıştır. Şimdi ise ikinci etap olan ve şehrin doğusu ile batısını bağlayacak aynı zaman da İkinci Üniversite ve AVM projemize bütünlük kazandıracak kısım oluşturulacaktır. Bu kapsamda Etiler Kavşağı yakınında sonlanan birinci etap devam ettirilecek 10 Kat imar izni Samsun Bulvarı güzergahınca her iki taraf için konut alanı olan bölgelerde şehrin doğu çıkışı istikametinde Osman Gazi Mahallesi giriş yoluna kadar uzatılacaktır. Bu proje Gürler, Sanayi ve Gündoğdu Mahallelerini kapsayacaktır.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız