Doğu Türkistan yalnız değil

Doğu Türkistan yalnız değil

KAHROLSUN ZALİMLER

Doğu Türkistan yalnız değil

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Mikail Başer, Doğu Türkistan´da yaşanan insanlık dışı olaylardan sonra haklı tepkimizi ortaya koymak, Ramazan-ı Şerif ayını idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde, Çin´in zulmü altında ezilen Doğu Türkistan´da zulüm gören soydaşlarımıza dualarımızla yanında olduğumuzu göstermektir.? dedi.

ZULÜM HEPİMİZİN ZULMÜ

Başer, ?Fakat ne acıdır ki, Ayn´el Arap´ta (bazı kesimlerce Kobani) iki terörist gurubun çarpışmasına ağlayanlar, lanetleme ve kınamalarla bu çatışmayı gündemden düşürmeyenler söz konusu Doğu Türkistan olduğunda yine ?lal? oldular. Suskunluk ve umursamaz tavırlarıyla Çin´in zulmüne olan ortaklıklarını tekrar gözler önüne serdiler. Doğu Türkistan´da Çin Devleti tarafından zulüm gören Uygur Türkleri için sessiz kalınıyor. Doğu Türkistan Türkleri Müslüman değil mi, onlar Türk oldukları için mi isimleri hiçbir yerde anılmıyor? Doğu Türkistan´da Ramazan ayı dünyanın diğer coğrafyasında Türkiye´deki gibi geçmiyor? diye konuştu.

SAHİP ÇIKILMALI

Başer, ?Zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımız ağır baskılar ve saldırılarla karşı karşıya geliyor. Çin esareti altında bulunan ata vatanımız Doğu Türkistan´da bulunan Uygur Türkleri oruç tutukları, namaz kıldıkları, ibadet ettikleri için işkencelere ve ne yazık ki ölüme maruz kalıyorlar. Doğu Türkistan Türklerine uygulanan bu zorba insanlık dışı vakaları kınıyoruz. Yıllarca ve halende insan hakları diye sloganları atıp da Türk bölgelerine sırt çevirenleri de, Allaha havale ediyoruz. Doğu Türkistan´da, En tabi hakları olan işgale karşı direniş, Filistin´de Irakta Afganistan ve Çeçenistan´da olduğu gibi Terörizmle suçlanmaktadır. Direnişin ve Direnişçilerin Terörist değil, bu coğrafyalarda İşgali Sürdürenlerin Terörist olduğu açık bir gerçektir. Hak ve Özgürlük talebi için, ABD ve işbirlikçilerinin Demokrasi ve İnsan Hakları yalanlarına mı yaslanmak gerekmektedir? Uygur Müslümanlarının mücadelesine, Demokrasi ve İnsan Hakları palavraları değil, 1860´ta kurulan Türkistan İslam Cumhuriyeti´ne temel oluşturan değerler yön vermektedir? dedi.

KAHROLSUN ZALİMLER

Başer, ?Son olarak bizler, dünyanın neresinde olursa olsun, inancından, dilinden, kültüründen, düşüncesinden, kavmi özelliğinden dolayı asimilasyona ve katliama tabi tutulanların, yani mazlum ve mustazafların yanında, kim olursa olsun bu zulmü işleyen zalimlerin de karşısında, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin bu yoldaki mücadelelerinin yanında olacağımızı vurguluyor ve bunun bizim en temel ibadetlerimizden olduğunu tüm dünyaya haykırıyoruz. Kahrolsun zalimler ve işbirlikçileri! Yaşasın zalimler için cehennem!? diye ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ