Doğrudan 3. Lige çıkmalıyız

Doğrudan 3. Lige çıkmalıyız

KIRIKKALESPOR ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ

Doğrudan 3. Lige çıkmalıyız

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 6. Grupta şampiyonluğa birkaç hafta kala, Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde liglerin ertelenmesiyle bekleme sürecine giren Kırıkkale Büyük Anadoluspor yöneticileri, alt liglerin devam ettirilebilmesinin ekonomik açıdan sağlıklı gözükmediğini belirterek mevcut şekilde tescil edilmesi gerektiğini kaydettiler.

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle 19 Mart’ta Süper Lig dâhil olmak üzere tüm liglerin ertelenmesiyle, şampiyonlukta rakibi olmayan Kırıkkale Büyük Anadoluspor yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan kararla liglerin yeniden başlamasının ekonomik olarak çok zor olduğunu ifade ettiler.

Süper Ligin 12 Haziran, 1. Ligin 19 Haziran, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligin de 18 Temmuz’da başlayacağının açıklanması üzerine BAL’da mücadele eden takımların birçoğu bu karara tepki göstererek liglerin şu anki haliyle tescil edilmesini talep ettiler.

BAL 6. Grupta mücadele eden ve en yakın rakibinin 9 puan önünde ilk sırada yer alan Kırıkkale Büyük Anadoluspor Kulübü yöneticileri de, alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirttiler. Kulüp yöneticileri, amatör liglerde yaşanan maddi zorluklara işaret ederek, liglerin tekrar oynanması durumunda 400’ün üzerinde maç yapılacağını ve bunun sağlık açısından da ciddi sonuçlar doğurabileceğini kaydettiler.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Büyük Anadoluspor Asbaşkanı Can Saygılı, “Şu anda ülkemizin ve dünyanın gündeminde Koronavirüs var. Bunun da spor müsabakalarını tabii ki etkileyeceğini düşünüyoruz. Çünkü çalışanlarımız var, oyuncularımız var, bizler varız. Can sağlığı her şeyden önde gelir diye düşünüyoruz.”

“Ama tabii ki futbolun olağan akışına uygun şekilde devam etmesi gerektiği için kimsenin zarar görmeyeceği şekilde hakkaniyet ölçüsünde bir kararın çıkmasını bekliyoruz. Çıkan kararın uygulanabilirliği konusunda çok büyük şüphelerimiz ve endişelerimiz var. Kırıkkale Büyük Anadoluspor olarak bizim şartlarımız diğer takımlara göre çok üst düzeyde ama biz dahi bu durumu karşılayacak durumda değiliz. Diğerleri ne yapacak bilmiyoruz.”

“Çünkü futbolcularımızın, çalışanlarımızın tek kişilik odalarda kalması gerekiyor. Tesislerimiz bunlara uygun değil insanlar sağlıklı bir şekilde burada konaklayamayacak, birbiriyle mecburen ilişki içerisinde, temas halinde kalmak zorundalar. Bunların tekrar gözden geçirilmesi kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

Alınan kararların ardından giderlerinin iki kat artacağına dikkat çeken Asbaşkan Saygılı şunları dile getirdi: “BAL, profesyonel liglerle kıyaslanamayacak şekilde uygulamalara sahip, hiçbir resmi geliri olmayan bir lig. Zaten bu giderleri karşılamakta büyük güçlük çekiyorduk, şimdi alınan tedbirler kapsamında giderlerimiz iki katı daha artacak ve bunu karşılayabilecek kulüp sayısı çok az, bence yoktur. Biz de bu durumdan çok mağduruz.”

“Biz Kırıkkalespor olarak saha içinde mücadeleden hiçbir zaman çekinmeyen bir camiayız. Saha içinde futbolcularımıza, teknik ekibimize sonuna kadar güveniyoruz ki bugüne kadar bu güvenimiz boşa çıkmadı. 9 puan önde olarak zaten şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyorduk.”

“Ama tabii ki şampiyon olmaktan daha önemlisi bir futbolcumuzun, bir çalışanımızın sağlık açısından bir problem çekmemesi binlerce şampiyonluktan daha önemli bizim için. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Biz zaten diğer BAL takımlarıyla da irtibat halindeyiz. Herkesin ortak görüşü bu. 3. Lige yeni bir grup açılabilir ya da 11 takım doğrudan 3. Lige çıkartılabilir.”

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Kırıkkale Büyük Anadoluspor Genel Kaptanı Tolga Özkan da,  bildirilen kriterleri karşılamalarının çok zor olduğunu kaydetti. Özkan, “Biz zaten BAL takımıyız. Hiçbir geliri olmayan, TFF’den herhangi bir yardım almadan tamamen gönüllülük esasına dayalı, şehrin ileri gelenleri, bürokratları, Valimiz, belediye başkanlarımız ve diğer iş adamlarının destekleriyle ayakta duran bir kulübüz.”

“Dünya şu anda spor konusunda çok sıkıntıda. Sonuçta futbol temaslı bir oyun ve insanlar bir araya geliyorlar. Öte yandan biliyorsunuz ligimizin tamamlanmasına 4 hafta kaldı ve biz 9 puan öndeyiz. Yani matematiksel olarak ikinci sıradakinin bir şansı var ama bir de realite var ortada.”

“Biz 4 maçta 4 puan alsak yetiyor. Bizim yaptığımız açıklamada diğer kulüplerle birlikte yapılan açıklama ortak görüş şeklinde ligin bu halde tescil edilmesi, bunun yanında ikinci ve üçüncü liglerden düşme olmaması yönünde. Zaten Kulüpler Birliği bir karar tavsiye kararı aldı. Bu tabii ki bu şekilde de BAL'daki 11 takımın üçüncü lige direkt alınması yönünde” ifadelerini kullandı.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ