Doğaya miniklerin eli değdi

Doğaya miniklerin eli değdi

Uygulama bahçesi kuran Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu öğrencilerini stresten kurtulmalarını sağlıyor. Öğrenciler sebze ve meyve dikerek hem doğaya yararlı bir birey haline geliyor, hem de boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendiriyor.

250 METREKARE ALAN

Yaklaşık 250 metrekare alana kurulan bahçede çalışan öğrenciler, sebze ile meyve dikerken bütün fazla enerjilerini toprağa boşaltıyorlar. Öte yandan öğrenciler fen ve teknoloji derslerinde işledikleri konulara paralel olarak inceleme ve uygulama yapmaları sağlandı. Uygulama bahçemizde çok çeşitliliğe özen gösterildi.  Öğrenciler, yedikleri sebze ve meyvelerin tohumlarının nasıl olduğu, ekildiği, filizlendiği, gövdeden yaprakların nasıl çıktığını, ne kadar zamanda yetiştiği, nasıl sulama yapıldığı, ve ne kadar zaman sonra yenilecek hale geldiğini gözlemleyecek.

 

FARKLI BİR ETKİNLİK

Uygulama bahçesi ile farklı bir etkinliğe imza atmaya çalıştıklarını belirten Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, Çevre ve İktisat Kulübü organizesinde kurulan bahçe sayesinde miniklerin hem stres attığını hem de meyvelerin yetişme zamanını gözlemleme imkanı bulacaklarını söyledi. Bahçenin belli bir bölümüne damlama sulama sistemi kurduklarını açıklayan Ertaş,” Diktiğimiz sebze ve meyve fidanlarını öğrenciler kendileri büyütüyor. Öğrencilerimiz bitkilerin büyümesini ve meyve vermesini gözlemleyecekler.” dedi. 

 

AMAÇ DOĞA İLE İÇ İÇE OLMAK

Ertaş amaçlarını şu şekilde açıkladı; “Bizler öğrencilerimizin doğayla iç içe olmasını, çevresini tanımasını çevreye karşı duyarlı olmasını amaçlıyoruz. Okul olarak öğrencilerimizi çok yönlü olarak yetiştirmek için bu tür farklılıklar oluşturuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ