Doğal afetlere karşı tarım sigortanızı ihmal etmeyin

Doğal afetlere karşı tarım sigortanızı ihmal etmeyin

Tarım sigortasının çiftçilere anlatılması için yakında Kırıkkale'de bir çiftçi bilgilendirme toplantısı yapılması konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ile fikir alışverişinde bulunan TARSİM Ankara Bölge Müdürü İrfan Alkaş, Doğal afe

İLK ZİYARET KIRIKKALE’YE

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret eden TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğü’ne atanan İrfan Alkaş, Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kaya ve TARSİM Eksperi Ali Osman Tan, Alkaş’ın TARSİM Bölge Müdürlüğüne atandığından beri ilk ziyaretini Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdürlüğüne yaptıklarını belirttiler. İl Müdürü Recep Kırbaş’tan Kırıkkale tarım yapısı hakkında bilgi alan TARSİM Ankara Bölge Müdürü İrfan Alkaş, Kırıkkale’de sigorta yaptırma durumu hakkında da bilgi verdi.

YAYIN FAALİYETLERİ ARTIRILMALI

Kırıkkale’de 2013 ve 2014 yıllarında bitkisel ürünler, büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanlarında toplam 18.333 adet poliçe kesildiğini beyan eden Alkaş, Kırıkkale’de son iki yılda toplam 291 bin dekar alan sigorta yapıldığı, 1.222 afet ihbarı yapıldığı, oluşan hasarlarda 368 poliçe için 1.107.152 TL hasar ödemesi yapıldığını belirtti. Sigorta yaptırma oranının arttırılması için neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından, TARSİM heyeti Karacalı Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret ederek burada kooperatif Müdürü Bahattin Keskin’den kooperatif faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kooperatifte sorumlu mühendis ve çiftçilerle bir süre sohbet eden Alkaş ve heyeti burada da çiftçilerin TARSİM konusunda bilgi sahibi olması için yayın faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini vurguladılar.

İLÇELERİ GEZDİLER

Daha sonra Bahşılı, Balışeyh, Karakeçili ve Yahşihan Ziraat Odalarını ziyaret eden TARSİM Heyeti buralarda da sigorta yapılmasının arttırılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Görüşmelerde Tarım sigortasının çiftçilere anlatılması için yakında Kırıkkale’de bir çiftçi bilgilendirme toplantısı yapılacağını müjdeleyen Alkaş ve heyeti daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a geçtiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü