Doğa ile anlaşma yaptılar

Doğa ile anlaşma yaptılar

TEMA Çevre Kulübü öğrencileri tehlikeli atık pillerin çöpe gitmemesi için okullarında çevre bilinci oluşturmaya devam ediyor. Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri topladıkları atık pilleri, Çevre ve Orman Bakanlığı?nın yetkilendirdiği firmaya teslim ettiler

TOPRAK VE SU ARTIK KİRLENMEYECEK
Fatih İlköğretim Müdürü Zahin Ayan yaptığı a.ıklamada, ?? Kullanım süresi dolan piller çöpe atıldığında içerdiği metaller toprağa karışarak çevreye zararlı hale gelir. Atık pilleri evsel ve diğer atıklarla karıştırmamalı, toprağa, suya, kanalizasyon sistemine, çöp konteynerine dökmemeli, soba ve kazanlarda yakmamalıyız. Okullarda başlattıkları kampanya ile atık pillerin çöpe giderek çevreye zarar vermesini önlediler. Bu konuda bilinç oluşturdular?? dedi.
TEMA İl Temsilcisi Mustafa Akın`a pilleri teslim eden öğrenciler adına konuşan Dilara Acar, "Pillerin tehlikeli atık olduğunu, bunları toplayarak tekrar geri kazanabileceğimizi arkadaşlarımıza ve büyüklerimize anlamak istedik. Toprak ve Su pillerle kirletilemeyecek kadar kıymetlidir" diye konuştu.
 
HASSASİYET GÖSTERİYORUZ
TEMA İl Temsilcisi öğrenciler ve öğretmenlerine konuya gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Toplanan bu piller Tüpraş`ın EÇK "Emniyet Çevre Kalite" Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Çevre konusunda TEMA?ya destek veren Tüpraş yetkilileri depoladıkları atık pilleri TC Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen firmaya veriyorlar. Böylelikle piller geri kazanıma giderken, çevreye verecekleri zarar da önlenmiş oluyor. Öğrencilerin bu duyarlı yaklaşımına Almanya`da yaşayan TEMA Gönüllüsü Ertan Özman`da kırtasiye çeşitleri hediye ederek destek verdi. Ayrıca okulda kullanılmak üzere 3 adet org de öğrencilere hediye edildi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ