Diyalog sayesinde 190 ülkede Türkçe öğretiliyor

Diyalog sayesinde 190 ülkede Türkçe öğretiliyor

Memurlar Derneği?nin davetlisi olarak Kırıkkale?ye gelen Yazarlar Vakfı Ankara Temsilcisi Temsilci Hasan Baysan, dernek üyelerine diyaloğun önemini anlattı. Adı dahi bilinmeyen ülkelerde şu anda fedakar insanların bulunduğunu belirten Ayasun, Anadolu`dan

DİYALOG SAYESİNDE TÜRK İNSANININ 190 ÜLKEDE TÜRKÇE ÖĞRETMEYE BAŞLADIĞINI AÇIKLAYAN GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI ANKARA TEMSİLCİSİ HASAN BAYSAN, ELDE EDİLEN BAŞARININ TESADÜF OLMADIĞINI SÖYLEDİ.
 
EĞİTİMLERİ KİMSELERİ BENİMSİYORUZ
Konuşmasına "Çağımızda oldukça farklı ve heyecan verici öyle bir olgu var ki adına gönüllüler hareketi deniliyor." diye başlayan Baysan sözlerini şöyle sürdürdü; "Anadolu coğrafyasından çıkarak yeni bir dünya hayal eden bu hareket toplumun bütün kesimlerinde insanların omuzlarında yükseliyor. Öncelikle ülkemiz insanlarının eğitimli, kültürlü, ahlaklı, faziletli, milletini ve ülkesini seven bir nesil olarak yetiştirilmesi için açılmış olan eğitim müesseseleridir. Dünyanın dört bir yanında yaklaşık 190 ülkede sürdürülen eğitim faaliyetleri dünya ülkeleriyle barış ve kardeşlik ortamının oluşturulması amacıyla kültürümüzün ve dilimizin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen Türkçe olimpiyatları gibi daha birçok alanda sürdürülmektedir? dedi.
 
HERKESE KARŞI SAYGILI OLURUZ
Baysan, ?Dinlerarası diyalog görüşmeleri neticesinde, bize saygı gösteren diğer din mensuplarına karşı, bize saygı gösterdikleri sebebiyle biz de onlara saygı gösterelim demek doğru değildir. Çünkü biz Müslümanlar, dinimizin emri olarak herkese karşı saygılı oluruz. Eğer biz, bugün, yarın herkese dinimizin gereği saygılı davranırsak, yarın veya daha sonrasında diğer din mensupları da bize karşı saygılı davranmaya başlayacaktır. Böylece din mensupları arasında ve bütün dünyada barış meydana gelecektir. Bundan da elbette ki, sadece dindarlar değil, bütün dünya insanları istifade edeceklerdir.? diye konuştu.
 
İSLAMİ BİR DÜŞÜNCE
Dinlerarası diyalog görüşmelerini "yıllarca İslam`a, Kur`ân`a, başkaldırmış, düşmanlık etmiş insanlarla dostluk kurma" diye tenkit edenler olabilir diyen Baysan, ?Hâlbuki bu İslâmî bir düşünce ve bu düşüncenin hayata yansımasından ibarettir. Allah Resûlü (sas), yıllarca kendisine her türlü işkence yapan Ebu Cehil`i ve onun gibi nicelerini defalarca karşısına alıp muhatap olarak kabul etmiştir. O halde bugün dinlerarası diyalog vesilesiyle görüşülüp, konuşulan bu insanlar kaldı ki çokları Allah`a olan inançlarını izhar ediyorlar- yüzünden, İslâmî nasslarla te`lif edilemeyecek tenkitler yapmanın hiçbir manası yoktur. Bu aslında İslam`ı tam anlamıyla özümseyememenin bir ifadesidir. Hatta diyalog görüşmelerinde bulunan bir kimse, "Bu tavır, bu tarz, bu üslûp benim kendi tavrımdır." dese ukalâlık etmiş, İslam`ın getirdiği evrensel kaideleri kendisine mal etmiş olur. Onun için bir Müslüman, bugün bir ateistle de karşıalsa, aynı şekilde davranmalıdır. Bu katiyen takiyye de değildir. Aksine İslâmî tavır ve düşüncenin ortaya konuluşudur.? dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ