Diyabeti basite almayın

Diyabeti basite almayın

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte diyabete dikkati çekmek amacıyla vatandaşların kan şekeri ölçüldü. Kan şekerini ölçtüren Vali Kolat hastalığın teşhisinin kolay olduğunu ancak dikkate alınmadığı için yaygın

DİYABET ÇOK YAYGIN

Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan vali Kolat, ülke genelinde diyabet hastalığının çok yaygınlaştığına dikkati çekti. Kırıkkale Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Arıkan Durmaz önderliğinde T.C. Sağlık Bakanlığı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Saygun ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan ücretsiz parmak ucu kan şekeri ölçümü standını ziyaret eden Vali Ali Kolat, kan şekerinin önemine dikkat çekerek “Diyabet hastalığı çok yaygınlaştı, hatta ölüm seviyelerine kadar inmeye başladı. Herkes tahlil yaptırıp, diyabet hastası olup olmadığını kontrol ettirmeli. Halka böyle bir imkân verdikleri için bugün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir toplum olmasını istiyorum.” dedi.

BİLGİ VERİLDİ

Yaklaşık bin kişinin ücretsiz kan şekeri ölçümünü yaptırdığı stantlarda vatandaşlara Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından şeker hastalığını önlemeye yönelik sağlıklı beslenme ve diyabetik hastalarda tıbbı beslenme tedavi ilkeleri, insülin kullanımı, diyabetik ayak yaralarının önlenmesi diyabetik hastaların ilaçla tedavisi ve kontrolü konusunda bilgi verildi.

DİYABETE BAKIŞ

Ayrıca 14 Kasım Diyabet Günü kapsamında sağlık çalışanlarını da bilgilendirmek üzere, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Kırıkkale Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Arıkan Durmaz,  “Diyabete Bakış” konulu konferans verdi.  Konuşmasında hastalarda şeker hastalığı teşhisi, önceki evrelerde yakalayıp tedavi edilmesinin öneminden bahsederek, hangi dönemde hastalığı yakalarsak yakalayalım hastanın yaşam tarzını değiştirmesi tedavinin en temel basamağını oluşturduğunun altını çizdi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!