Diş Hekimliği, bir yılda 55 bin hastaya baktı

Diş Hekimliği, bir yılda 55 bin hastaya baktı

Diş sağlığı bir insan hayatında oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı prof. Dr. Abdülkadir Şengün, buna rağmen toplumumuzun büyük bir çoğunluğunda diş eksikliği, diş çürüğü ve diş eti hastalı

15 BİNE YAKIN PROTEZ UYGULAMASI
Fakülte de 2 profesör, 9 doçent ve 15 yardımcı doçent ile Kırıkkale halkına ağız ve diş sağlığı hizmeti verildiğini dile getiren Abdülkadir Şengün, bir yıl içerisinde fakülte de 55 bin 150 kişiye sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi. Şengün, ?Bir yıl içerisinde 600?den fazla implant uygulaması, 5 bin küsür kanal tedavisi, yaklaşık 30 bin dolgu yapılmıştır. Yine fakültemizde 15 bine yakın protez uygulaması, yaklaşık 13 bin diş çekimi yapılmıştır. Fakültemizde tedavi olan ortodonti hastalarına yaklaşık 6 bin 250 kez ark teli tatbik edilmiştir?
 
DİŞ ÇÜRÜĞÜNE KARŞI FLOR
?Öğretim üyesi kadrosu yanında 48 diş hekimi ile birlikte hizmet verildiği fakültemiz topluma dönük hizmetler de icra etmektedir. Kırıkkale ili genelinde 41 ilköğretim okulundan 5105 kadar 1.ve 2. sınıf öğrencisi diş çürüğüne karşı florlanmıştır. İlimizde özel bakım gerektiren hastalara ??yerinde hizmet?? uygulaması ile ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmektedir.
Fakültemizde randevu ile çalışılmaktadır. Arzu edenlere mesai saatleri dışında veya hafta sonu tatillerinde de hizmet verilebilmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı münasebeti ile bütün halkımıza sağlıklı ve huzurlu günler dilerim?
                
 
 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!