Diş fırçalama alışkanlığı çok önemli

Diş fırçalama alışkanlığı çok önemli

Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi” çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanında, ilkokul öğrencilerine diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaya çalışan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Önemli ola

ÖDEVLERİNİ UYGULAMALI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

“Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi” çerçevesinde Tınaz İlkokulu 2. Sınıf öğrencileriyle buluşan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdükleri bu proje sayesinde yetişen neslin diş sağlığına çok daha fazla dikkat edeceklerine inandığını belirtti. Proje kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin de “Çocuk Diş Sağlığı” ödevlerini uygulamalı olarak gerçekleştirme fırsatı bulduklarını kaydeden Dülgergil, “Daha önce üçünü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizle birlikte yaptığımız uygulamalara artık birinci sınıftan başlıyoruz. Bu sayede, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz, henüz birinci sınıftayken kendilerini saha eğitimi içerisinde bulabiliyorlar” diye konuştu.

ÇOK EĞLENDİLER

Tınaz İlkokulu 2-A sınıfında gerçekleştirilen uygulamayı izleme fırsatı bulan Okul Müdürü Yusuf Çelik, Müdür Yardımcısı Alpay Düzenli ve Sınıf Öğretmeni Sezayi Demir, birkaç kez tekrar ederek yapılan bu çalışmadan çok memnun olduklarını ifade ettiler. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinden Petek Buse Uslu’nun 2-A sınıfı öğrencilerine hikâye ve oyunlarla başlattığı programda daha sonra Türksel Dülgergil’in rehberliğinde diş fırçalama uygulaması yapan çocuklar çok eğlendiklerini söylediler.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Bu uygulamanın başlamasıyla birlikte diş fırçalama alışkanlıklarının değiştiğini ve çantalarında diş fırçası taşımaya başladıklarını belirten 2-A sınıf öğrencileri, kendilerine bu alışkanlığı sevdirerek kazandıran Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil’e ve berberinde gelen abi ve ablalarına teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinden Petek Buse Uslu da henüz birinci sınıfta bu tarz uygulamaların içinde bulunma şansı elde ettiği için kendisini çok şanslı hissettiğini belirterek, bu projeyi başlatan ve tüm Türkiye’de uygulama alanları yaratan Türksel Dülgergile’e minnettar olduklarını beyan etti.



Alpay Düzenli
12.01.2015 14:50:27
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!