Diş sağlığı sergide anlatıldı

Diş sağlığı sergide anlatıldı

HİKÂYE KİTABI VE MACUN HEDİYE EDİLDİ

Diş sağlığı sergide anlatıldı

Kırıkkale´de kendi özel muayenehanesinde diş teli tedavisi hizmeti veren diş hekimi Çağlar Sakin, Podium AVM´de çocuklara yönelik ?Süt Dişlerimiz ve Önemi? konulu bir resim sergisi açtı.

DİŞ NEDEN ÇÜRÜR?

Sergide Dr. Sakin´in eserleri ile birlikte, çizer Aynur Önder ve çizer Gülbeyaz Demir´in eserlerine de yer verildi. Dişleri anlatan rengârenk çizimler ile çocuklar hem eğlendiler hem öğrendiler.  Sergideki resimler ile çocuklara süt dişleri hangileridir, ne işe yarar, dişlerimiz neden çürür, dişlerimiz çürürse ne yapılır, diş çürüğüne yol açan yiyecekler hangileridir sorularının cevapları konusunda bilgilendirme yapıldı.

HİKÂYE KİTABI VE MACUN HEDİYE

Sergiye katılımın yoğun olduğu gözlenirken, sergiyi görmeye gelen küçük izleyiciler resimleri çok beğendiklerini ifade ettiler.  Tüm resimlere bakan ve en çok hangisini beğendiğini söyleyen çocuklara sürpriz hediyeler de vardı. Sergiyi gezen bütün çocuklara diş hekimi Çağlar Sakin´in yazmış olduğu ?Düşümdeki Dişler? ve ?Dişlerime Tel Takıyorum? hikâye kitapları ve diş macunu hediye edildi.

KAPSAMLI TEDAVİ YAKLAŞIMI

Sergi sırasında yakaladığımız Dr. Sakin, süt dişlerinin çok savunmasız olduğunu ve bu nedenle süt dişlerine çok iyi bakılması gerektiğini dile getirirken, süt dişlerinin çürüdüğü ve bu nedenle erkenden kaybedildiği durumlarda diş eğriliği oluşabildiğini ve bu durumun diş telleri ile düzeltilmesi gereken zor ve kapsamlı bir tedavi yaklaşımı olduğunu ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Diş Hekimi Sakin, aynı zamanda ailelere de seslenerek, ?süt dişlerinin çok önemli olduğunu ve nasıl olsa düşecek ve yerine yenileri çıkacak? anlayışının yanlış olduğunu, süt dişlerinde çürük, ağrı, kırık gibi durumlarda hemen tedavi edilmeleri gerektiğini söyledi.  Diş Hekimi Sakin, bu serginin Kırıkkaleli çocuklar ile buluşmasına aracı olan ve sergi alanlarını kullanmamızı içtenlikle kabul eden Podium AVM yöneticilerine teşekkürlerini iletti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı