Dış pazar kapılarını açan proje

Dış pazar kapılarını açan proje

İKİNCİ TOPLANTI KIRIKKALE´DE

Dış pazar kapılarını açan proje

Geçtiğimiz hafta Kırşehir´de gerçekleştirilen UR-GE Projesi toplantılarının ikincisi Kırıkkale´de yapıldı. Kırıkkale ve Kırşehir Ticaret Odaları tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ilgili sektörlerde faaliyet gösteren komite üyeleri bilgilendirildi.

İKİNCİ TOPLANTI KIRIKKALE´DE

Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi kapsamında Tarım ve Tarım Ürünleri ile ilgili ortak proje hazırlamak amacıyla Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen projenin ikinci toplantısı Kırıkkale TSO hizmet binasında gerçekleştirildi. UR-GE toplantısı için Kırıkkale´ye gelen Kırşehir TSO Genel Sekreteri Pınar Demir, Tahsilat Memuru Atila Şenyüz, Proje Sorumlusu Halil Ekincioğlu ile Kırıkkale TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Akreditasyon Sorumlusu Kübra Şerbetçioğlu ve projenin görev alanı olan Tarım ve Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Meslek Komitesi Üyelerinin katıldıkları toplantıda UR-GE Projeleri konusunda Uzman Zeynep Boysan ve Kerem Boysan katılımcılara proje ile ilgili bilgiler verdiler.

BULUŞTURMA PROJESİ

Her iki ilde Tarım ve Hayvancılık alanında faaliyet gösteren firmaların kümeleşip devlet desteğinden de faydalanarak yurt dışında ikili görüşmeler ve birebir ziyaretlerle Pazar araştırma ve bağlantıları yapma imkânı bulmaları amacıyla başlatılan projeye firmaların ilgisi yüksek oldu. Proje detayları ile ilgili bir sunum yapan Uzman Kerem Boysal, projeye katılan firmaların proje kapsamında giderlerinin %75´inin devlet tarafından karşılanacağı bilgisini verdi.

PROJENİN HAYATA GEÇİRİLEBİLMESİ İÇİN İKİ İLDEN EN AZ 20 FİRMANIN KATILIM SAĞLAMASI GEREKİR

Projenin hayata geçirilebilmesi için iki ilden toplam en az 20 firmanın katılım sağlaması gerektiğini belirten Boysal, Türkiye´de üretilen tarım ürünlerine Afrika ülkelerinde talebin çok fazla olduğu olduğunu, UR-GE projesinin bu anlamda üretici ile uzak tüketiciyi bir araya getiren bir Buluşturma Projesi olduğunu söyledi. İki kardeş oda olarak üyelerin dış pazara açılmaları için devlet desteğiyle başlatılan bu projenin bulunmaz bir kolaylık olduğunu söyleyen Kırıkkale TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, tarım ve hayvancılık alanındaki bu projede başarı sağlanması durumunda diğer sektörler için de ortak projeler üretilebileceğini söyledi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı