Diplomalı şeker savaşçıları

Diplomalı şeker savaşçıları

YİH DİYABET OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

YİH DİYABET OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

Diplomalı şeker savaşçıları

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği tarafından açılan Diyabet Okulu İlk Mezunlarını verdi.

ŞEKER HASTALIĞIYLA MÜCADELE

Sağlık Bakanlığının, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığıyla mücadelede yeni dönemi 20 Ocak´ta başlattı. Bakanlık tarafından hastanelerde diyabet okulu açılmasının kararlaştırılmasının ardından harekete geçen Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği tarafından 30 Ocakta açılan diyabet okulu ilk mezunlarını verdi.

KAYITLAR DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Hastanenin Endokrin ve Metabolizma Uzmanı ve aynı zaman da diyabet ve obezite koordinatörü Dr. İffet Dağdelen, Diyabet Hemşiresi Kamile Baran, Diyetisyen Songül Kılıç ve Fizyoterapistler Diyabet okulunda hastalara Şeker hastalığının farkında lığını artırarak, Hastalıkları tanıma ve hastalıkla mücadele etmede eğitimin önemli bir ayak olduğunu belirtirken, Bu eğitimlerin 3er aylık dönemler halinde yapılacağını hastaneye başvuran hastaların kayıtlarını diyabet polikliniğine yaptırarak eğitimleri alacakları ardından hastalara diplomalarını verileceği belirtildi.

DİPLOMALARINI ALDILAR

Açıklamada ayrıca Diyabet Okulu Diploma törenine katılan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça şunları söyledi; Önlenebilir bir hastalık olan diyabet hastalığında kişiler yaşam tarzlarını değiştirmediği için Türkiye´de olduğu gibi dünyada da hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından diyabet konusunda vatandaşların ve hastaların bilinçlendirilmesi için hastanelerde diyabet okulu açılarak devam edeceğini, artan talep doğrultusunda her 3 er aylık dönemler, toplam 6 saatlik eğitimler sonunda hastaların Diyabet hakkında bilinçlendirilerek, diyabeti nasıl kontrol altında tutulacağını, hayat yaşam tarzlarını değiştirmeleri ve diyabeti bilinçli bir şekilde önlemeleri hedefleniyor diye belirtti. Diyabet Okulu sonunda hastalara diplomaları verildiği bildirildi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!