Dini bilgi yarışması yapıldı

Dini bilgi yarışması yapıldı

Yaz Kur'an Kursu hizmetlerinin verimliliğini artırmak ve öğrencilerin dinî bilgilerini geliştirmesini teşvik etmek amacıyla Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında dini bilgiler yarışması yapıldı. Yarışmaya 154 öğrenci katıldı.

GENİŞ KATILIM

Yarışma, 2014 yılında Yaz Kur’an Kurslarına kayıtlı olan ve şartname gereği en az iki Kur’a katılan öğrenciler arasında İlkokul ve Orta-Lise olmak üzere iki kategoride yapıldı. Merkez İmam-Hatip Ortaokulu’nda öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen yarışmaya, daha önce kurslarında yapılan elemelerde birinci olan toplam 154 kız ve erkek öğrenci katıldı.

 

80 SORU SORULDU

Yarışmada öğrencilere İtikad, İbadet, Ahlak, Siyer ve Genel Kültür olmak üzere toplam 80 soru soruldu. İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan’ın başkanlığında kurulan bir komisyon tarafından büyük bir emek ve titiz bir çalışmanın sonucu hazırlanan soruların tamamı, kurslarda öğrencilere okutulan Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Dinimizi Öğreniyoruz” serisinin 1, 2 ve 3.  kitaplarından çıktı.

 

GELECEĞİMİZ İÇİN

Sınav başlamadan önce okulun bahçesinde toplanan öğrenci ve velilerinin oldukça heyecanlı oldukları görüldü. İl Müftüsü Bekir Gerek, Yaz Kur’an Kurslarının önemine değinerek “Allah’a hamd olsun bu yıl da yaz kurslarımız yüksek katılımla çok verimli geçiyor. Bunu yaptığımız denetimlerde de yakından müşahede ettik. Çocuklarımızın hem dini hem de beşeri bilgilerle çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı gençlerimizi ne kadar bilgili ve donanımlı olarak yetiştirirsek toplum ve millet olarak o kadar huzurlu, mesrur ve müreffeh oluruz” sözlerinde bulundu.

 

MOTİVASYON ARTACAK

“Öğrencilerimiz arasında yapılan bu yarışmalar öyle inanıyorum ki, çocuklarımızın kendilerini daha bilgili yetiştirme ve geleceğe hazırlamalarında motivasyonlarını artıracaktır. Esasen bu yarışmaya katılmak bile başarıdır. Dolayısıyla yarışmaya katılan tüm öğrenciler gönlümüzde birincidir. Hepsinin gözlerinden öpüyor ve tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Çocukların bu yarışmaya hazırlanmalarında emeği geçen başta anne-babalar olmak üzere kurs öğretici ve hocalarına, bu sınavın alt yapısının hazırlanmasında büyük katkıları olan komisyon başkanı il müftü yardımcımız ve üyeleri ile bizlere ev sahipliği yapan İmam-Hatip Ortaokulu yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ