Dinek Dağı yine tarihi günlerinden birisini yaşadı

Dinek Dağı yine tarihi günlerinden birisini yaşadı

ERKOÇLARDAN MUHTEŞEM ŞENLİK

ERKOÇLARDAN MUHTEŞEM ŞENLİK

Dinek Dağı yine tarihi günlerinden birisini yaşadı 

Dulkadiroğulları (Erkoç´lar) Derneği 17. Ulusal Âşık Serda-i´yi anma ve Sıla-i Rahim şenliği yapıldı. Gazibeyli Köyü Mezarlığı ziyaretiyle başlayan şenlik, Denek Dağın zirvesinde devam etti. Şenlik şu günlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz tam anlamıyla birlik beraberliğe sahne olurken, sıla-i rahimin, tanışma ve kaynaşmanın önemine vurgu yapıldı.

SILA-İ RAHİMDE BULUNDULAR

Türkmenlerin Anadolu´da yayılmaya ve yurt kurmaya başlamasının ardından Kırıkkale´nin Keskin ilçesi Gazibeyli Köyünü yurt edinen Erkoç´lar geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve dedeleri Âşık Serda-i´yi anma şenliğinin 17´incisini gerçekleştirdi. Şenlik saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kırıkkale Belediyesi mehter takımının konseri ile başlayan şenlikte, ustalar topluluğu ve sanatçı Mustafa Caymaz sahne aldı. Şenlik alanı ay yıldızlı bayraklarla süslenirken, tarih boyunca kurduğumuz Türk Devletlerinin bayrakları da yer aldı. Ata sporu yağlı güreş müsabakalarının yapıldığı şenlikte Erkoçlardan oluşan halay ekibi Keskin yöresi halayı çekti. Şenlikte çocuklara, Kahramanmaraş´tan şenlik için getirilen dondurma, Osmanlı macunu, pamuk şeker ve balon dağıtıldı. Türkiye´nin dört bir tarafında bulunan akrabalar şenlikte buluştu ve kaynaştı.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Keklik kayası mevkiinde yapılan şenlikte konuşmalar öncesinde Kur´an-ı Kerim okundu, yapılan 16 hatm-i şerif, şehitler ve ebediyete intikal eden aile büyükleri için dualar edildi. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Dulkadiroğulları Derneği Başkanı Köksal Erkoç, ?Bizler 17 yıl önce yola çıkarken, dedik ki akrabalarımızla bir araya gelelim, sıla-i rahimde bulunalım. Küçük gruplarla başlayan sıla-i rahimimiz Allah´a şükür büyüyerek meyvesini vermeye başladı. Şuanda Türkiye´nin 76 ilinden misafirlerimiz var. Sıla-i rahim demek memleket demek, akraba demek, yaşamak demek. Hep birlikte bu sıla-i rahimi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ama biz bu sıkıntıları milli birlik ve beraberlik adına yapmış olduğumuz bu tür etkinliklerle aşacağımıza inanıyorum. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

GENÇLERİN KAYNAŞMASI ÖNEMLİ

Geleneksel hale gelen şenlikte çadırları gezerek hemşerileriyle bir araya gelen Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk´te yaptığı konuşmasında ?Bu yıl 17´incisi düzenlenen şenliğin devamını diliyorum. Türkiye´nin bugün en çok çektiği sıkıntı gençleri bir araya getirememek. Bu şenlikle ilgili benim en çok gururlandığım, sılasını, akrabalarını tanımak adına gençleri burada buluşturulması. İçinde bulunduğumuz sanal dönemde gençler ne böyle özel toplantılarda, düğünde, cenazede bir araya gelemiyor. Dulkadiroğulları derneğine teşekkür ediyorum, her yıl burada aileleri buluşturuyor. Bu açıdan bu tür etkinlikler büyük önem arz ediyor. İşte bizler de buradan bir dest çıkartmamız lazım. Gençlerimizi bu tür etkinliklere getirmemiz lazım. İşte aslını neslini devam ettirebilmek bu. Türkiye´nin dört bir tarafından gelen misafirlere teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı.

BİR OLALIM, BERABER OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM

Milletvekili Öztürk ?Dulkadiroğulları biliyorsunuz ki 1312 Zeynettin Karacabey tarafından kurulan bir beylik. Daha sonra Osmanlıyla birlikte Türk İslam bayrağını bugünlere taşıma gücünü gösteren bir beylik. Fatih Sultan Mehmed´in babaannesi, Yavuz Sultan Selim´in de annesi Dulkadiroğullarındandır. İşte asaletin nereden geldiği de belli oluyor. Onun için bizim bugün, asırlardır süren birlik beraberliğin bugünlere yansımasının önemini görmemiz gerekiyor. Bu coğrafya da üzerimize oynanan oyunlar hepimizin malumu. İşte bugün Dulkadiroğullarının buradaki birlikteliği Türkiye´ye de bir mesaj veriyor. Bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım ki düşmanlarımıza fırsat vermeyelim. Düşmanlar her dönem değişiyor, bugünde PKK, DEAŞ ve en son olarak da FETÖ. Biz bu terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. İşte biz neslimize bunu anlatabilmek zorundayız. Bugünkü toplantı bunun için önemli. 15 Temmuz darbe girişiminin senesine yaklaştığımız şu günlerde düzenlenen bu toplantı aslında Türkiye´ye, Müslümanlara, bu şanlı bayrağın altında yaşayan aziz milletimiz içinde önemli bir başlangıç noktasıdır. 81 vilayette etkinlikler düzenlenecek. Bu 15 Temmuz´u unutturmamak, 249 şehidimizi, 2 bin 200 gazimizin yanında olmak adına biz bu birlik beraberliğimizi muhafaza etmek durumundayız? sözlerine yer verdi.

MİLLET OLARAK UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ

Keskin Kaymakamı Muammer Köken de şenliğin önemine dikkat çekerek ?Çevremiz bir şekilde kuşatılmış durumda. Bir tarafta PKK, diğer tarafta FETÖ belası derken her taraf bir şekilde milletimizin uyanıklığını gerektirecek bir durumda. Bu vesile ile bu vatan için, bu toprak için şehit olmuş kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gençlerimizden de bu devletimizi daha ileriye, daha güzele götürmeleri için var gücüyle çalışmalarını istiyorum.  Sözlerime Türk ordusunun kurucusu saydığımız Metehan´ın şu sözüyle son vermek istiyorum. ?Benden eyerimi isteyin vereyim, Atımı isteyin vereyim, Çadırımı isteyin vereyim, Fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin vermem? diye konuştu. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım´da şenliğin öneminden bahsederek, düzenleyen Erkoç ailesini tebrik etti.

HABER: MURAT KARADAĞ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı