Din görevlilerinden anlamlı bağış

Din görevlilerinden anlamlı bağış

2014 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri kan bağışında bulundu.

20 KİŞİLİK GURUP

İl Müftüsü Bekir GEREK başkanlığında müftülük personeli ve din görevlilerinden oluşan 20 kişilik bir grup, Kırıkkale Kızılay Kan Bağış Merkezine giderek kan bağışında bulundular.

HAYAT KURTARIR

Kan bağışıyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan İl Müftüsü Gerek, Bir insanın hayatını kurtarmanın bütün insanları kurtarmakla eşdeğer olduğunu Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bizlere haber verdiğini, dolayısıyla kan bağışında bulunmanın hayat kurtarmak olduğunu ifade etti. Kan vermenin sağlık açısından da çok faydalı olduğunu belirten Müftü Gerek hafta vesilesiyle tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

KAN VERMEK YARARLI

Gerek, “Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.”dedi.

2 MİLYONA YAKIN

Kan bağışının yaşam için yapılan bir armağan olduğunu ifade eden Gerek,  Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir.18 ve 65 yaş arası olan sağlıklı bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler. Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir. Sağlıklı kişilerin yılda en az 2 kez bağışı yapmasıyla ülke ihtiyacı karşılanabilmektedir.”diye ifade etti.  



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!