Din eğitiminde yeni ufuklar

Din eğitiminde yeni ufuklar

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi?nden Müdür Yrd. Mehmet Atalay ile Meslek Dersleri Öğretmenleri, Kadir Başer ve Ali Özkalp, Çankırı İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ile ortaklaşa yürüttükleri ?Din Eğitiminde Yeni Ufuklar? konulu Leonardo da Vinci(Ld

PROJE 15 GÜN SÜRECEK
29 Nisan?da başlayacak proje 15 gün sürecek. Proje ile Avrupa?da din eğitimi alanında kullanılan yöntem ve teknikler, din adamı-toplum münasebeti, din adamı-veli ve öğrenci ilişkileri gibi din eğitimini ilgilendiren pek çok konuda araştırma ve inceleme yapacaklar. Bu deneyimin kendileri açısından oldukça yararlı olacağını ifade eden İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Kadir Başer ? Din sosyal bir olgudur, tarih boyunca dinsiz hiçbir toplum olmamış ancak dine inanmayan birey olmuştur. Dolayısıyla din ile ilişki kişinin doğumuyla başlar, ölümüyle sona erer. Yapacağımız bu ziyaretle Avrupa?daki din eğitimini yakinen tanıma fırsatı elde edeceğiz? dedi. 
 
DİN EĞİTİMLERİNİ KARŞILAŞTIRACAĞIZ
İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ali Özkalp ise ?Hıristiyanların, çocukluk döneminden itibaren çocuklarının din eğitimleriyle yakından ilgilendikleri hepimizin malumudur. Özellikle ilköğretim ve ortaöğretim çağlarındaki çocuklara din eğitiminin nasıl verildiği her zaman ilgimi çekmiştir. Bu ziyaretle bizim din eğitim-öğretim yöntemlerimiz ile onların din eğitim-öğretim yönetmelerini karşılaştırma imkanı elde edeceğiz? dedi.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ