Dilleri, dinleri farklı olsa da çocuk aynıdır

Dilleri, dinleri farklı olsa da çocuk aynıdır

ÇOCUKLARI HER ZAMAN KORUMALIYIZ

Dilleri, dinleri farklı olsa da çocuk aynıdır

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından ?Çocuk Adalet Sistemi´ adı altında eğitim verildi.

ÇEŞİTLİ KONULARA DEĞİNDİ

İl Kültür Merkezinde bazı kamu kurumlarının desteğiyle ?Çocuk Adalet Sistemi´ adı altında etkinlik düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Baro Başkan Yardımcısı Avukat Murat Abalı, ?Çocuk Adalet Sistemi´ hakkında konuşma yaptı.

HER ZAMAN KORUMALIYIZ

Abalı, ? Bu durumun kamuoyunda yankı uyandıran, hepimizin yüreğini kanatan, kabul edilemez, görmezden gelinemez güncel örnekleri de hepimizin malumudur. Çocuk söz konusu olduğunda; yaşama, gelişme, korunma haklarının güvence altına alınması, çocuğun haklarının korunması sırasında insan haklarına dayalı, adil, etkili ve süratli bir usul izlenmesi, özel çabalar gösterilmesi mecburidir? dedi.

KORUMAYI GÖREV BİLİYORUZ

?Bu sebeple, süreçte etkin rol oynayan bizlerin, hepimizin, tek yürek olarak, ciddi biçimde ihlal edilen çocukların yüksek yararını, yaşama ve gelişme hakkını koruyabilmek adına bu semineri tertip etmiş bulunmaktayız. Bizler, yaptığımız çalışmalarla en değerli varlıklar olan çocukların yüksek yararını korumayı görev biliyor ve tüm çocuklarımızın renkleri, dilleri, dinleri farklı olsa da dünyaya hep gülen yüzlerle bakması, hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmadan sağlıklı bir birey olarak yetişmesi gerektiğine inanıyoruz.?

HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ

Bu amaçla çocuk işçiliği, çocuk istismarı, suça sürüklenen çocuklar, mülteci çocuklar başta olmak üzere tüm çocuk hak ihlallerinde çocuklarımızın yanında olmak ve hep beraber hareket etmek zorundayız. Çünkü yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27, suçlu kim olursa olsun bir zamanlar çocuk olduklarını biliyoruz. Bir bebekten bir suçlu yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz? şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından belirlenen kamu kurumlarındaki yetkililer çeşitli konu hakkında katılımcılara bilgi verdiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü