DİLENCİLER ?TATLI DİLLE? KANDIRIYOR

DİLENCİLER ?TATLI DİLLE? KANDIRIYOR

Ramazan ayında sayıları neredeyse ikiye katlanan, zabıta tarafından sık, sık toplanıp geldikleri yerlere gönderilmelerine rağmen hemen, hemen her köşe başında dilencilere rastlamak mümkün olabiliyor.

VATANDAŞLARI SÖMÜRÜYOR

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hemen her köşe başında dilencilik yapan kadın ve çocuk sayısında büyük bir artış yaşanmaya başladı. Genellikle namaz sonrası cami yakınlarını mesken tutan ve çoğu şehir dışından gelen kadın ve çocuk dilenciler, manevi havadan dolayı yardım duyguları artan vatandaşları sömürüyor.

 

İYİLİK DUYGULARI SÖMÜRÜLÜYOR

Özellikle Ramazan ayı içerisinde hayır hasenatların daha yoğun olduğunu dikkate alarak dilenciliği meslek haline getirmiş, maddi durumu iyi olan kişilerinde bulunduğunu dile getiren dilenciler "hastam var, evime bir ekmek götüreceğim, eşim asker", oğlum hasta ve Allah seni sevdiğine kavuştursun gibi laflarla vatandaşlardan zorla para istemeleri vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

ZABITA GÖREVİNİ YAPIYOR

Zabıta ekiplerinin günlük olarak dilencileri toplamalarına rağmen bir sonraki gün daha da çoğalarak geldiğini belirten Zabıta Müdürü, Fatih Tuncay ?Vatandaşlarımız yaptıkları ihbarlarda dilencilerin Babam hasta, yiyecek ekmeğimiz yok, çocuğuma yardım edin gibi ifadelerle, vatandaşların dini duygularını sömürmeye çalışıyorlar. Mübarek Ramazan ayı içerisinde son zamanlarda camilerimizde veya esnafı dolaşmak suretiyle bol miktarda dilenen kimselerin olduğu bize intikal ediyor. Bizlerde gerekli çalışmaları yaparak dilencileri toplayarak geldikleri yerlere bindirip gönderiyoruz? diye konuştu.

 

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama