DİKKAT, ?OKUL TAŞITI?

DİKKAT, ?OKUL TAŞITI?

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okullarda Servis Taşımacılığı yapan şoförlere eğitim semineri verildi. Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere okul yöneticileri, Şoförler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya ve şoförler katıldı.

GENİŞ BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK
Servis Taşımacılığı adı altında yapılan semineri Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hacı Ömer Aktürk verdi. Aynı zamanda Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol?da ekstra bilgiler sundu. Seminerin açılış konuşmasını yapan Müdür Tezol, servis araçları ile ilgili geniş bir çalışma başlattıklarını söyleyerek öğrencilerin güvenli bir eğitim hayatını sürdürmek istediklerini belirtti. Tezol ?Gerekli trafik önlemleri alınacak. Okullara gideceğiz, denetimlerimizi sıklıkla sürdüreceğiz. Öğrencilerin bize okul içinde rahatlıkla ulaşmalarını sağlayacağız. Öğrenci velileri ile eğitim toplantıları yapacağız. Velilere servis şoförünü tanıyıp tanımadığını soracağız. Her veli çocuğunu kime emanet ediyor bunu bilmelidir? diye konuştu.
 
HEMEN MÜDAHALE EDECEĞİZ
Denetimin en etkilisi seyir halinde yapıldığını aktaran Tezol, servis şoförünün kural ihlali yaptığı anda hemen müdahale edilerek gerekli işlem yapılacağını söyledi. Tezol ?Eğitim öğretimin 19 Eylül 2011 tarihinde başlayacak olması ile okul taşıtlarının da trafiğe katılmasıyla trafik yoğunluğunun artış göstermesi beklenmektedir. Bu kapsamda, öğrencilerimizin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak çalışma başlattık? diye konuştu.
 
GİRİŞ VE ÇIKIŞ SAATLERİ TAKİP EDİLECEK
Tezol ?Öncelikle İlk ve Orta dereceli okulların açılacağı gün ile takip eden hafta içerisinde okul önleri ve civarında yaya ve araç trafiğinin önemli ölçüde artış göstereceği değerlendirilerek, gerekli trafik tedbirleri alınacaktır. Ayrıca, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim dönemi süresince okulların giriş ve çıkış saatleri takip edilerek, önem arz eden kavşak ve mahallelerde öğrencilerimizin güvenli bir trafik ortamında yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla ekip ve personel görevlendirilecektir?
 
CAYDIRICI CEZALAR UYGULANACAK
 ?Okul servis araçları üzerinde yapılacak uygulamalarda çocuklarımızın güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla; Okul servis araçlarını başta 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine uyup uymadıkları, Okul öncesi ve İlköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulup bulundurulmadığı, Şoförün sigara içip içmediği ile içilmesine müsaade edip etmediği, gibi kurallara uymayanlar hakkında ceza işlemi yapılacak? açıklamalarına yer verdi.
 
ŞOFÖRLER İYİ EĞİTİME SAHİP OLMALI
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hacı Ömer Aktürk, dikkat edilmesi gereken önemli faktörün servis aracını kullanan şoförlerin iş bilincinin olup olmadığını söyledi. Aktürk ?Son derece muazzam bir şekilde araç kullanan bir şoförün aynı zamanda iyi bir eğitime de sahip olması gerekiyor. Çünkü çocukların evlerinden alınıp okul bahçesine, okuldan alınıp tekrar evlerine kadar gittiği mesafede, çocuklar servis şoförünün gözetiminde oluyorlar. Şoförün hal ve hareketlerindeki en ufak olumsuzluk bu çocuklar üzerinde de aynı etkiye neden olabiliyor? dedi. Seminerde reklam filmleri izletilerek örnekler sunuldu.  


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti