Dikkat! Kırıkkale’ye yeni EDS noktaları geliyor!

Dikkat! Kırıkkale’ye yeni EDS noktaları geliyor!

Trafikte 2007 yılından bu yana uygulanan elektronik denetleme sistemi (EDS) sayesinde sürücüler ciddi anlamda kurallara uymaya başladı.

Dikkat! Kırıkkale’ye yeni EDS noktaları geliyor!

Daha önce Balışeyh ve Delice ilçelerinde faaliyete geçen EDS (Elektronik Denetleme Sistemi), yakında Yahşihan ilçesinde ve Kırıkkale Merkez ilçede de uygulamaya konulacak.

Edinilen bilgiye göre Yahşihan ilçe sınırları içerisinde yer alan Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) mevkiinden başlatılacak olan EDS, Kırıkkale Merkez ilçede de hem Alparslan Türkeş Bulvarı hem de Çevreyolu boyunca devam edecek.

Bu bölgelerde uygulanacak olan hız sınırlamalarının belirlenmesinde meskûn mahal, şehirlerarası ve şehir içi yol gibi durumların göz önünde bulundurulacağı bildirilirken, 44 ili birbirine bağlayan kavşak noktasında trafik kazalarının en aza indirgenmesi hedefleniyor.

KESİLEN CEZALARDAN BELEDİYELER DE PAY ALIYOR

Trafikte 2007 yılından bu yana uygulanan elektronik denetleme sistemi (EDS) sayesinde sürücüler ciddi anlamda kurallara uymaya başladı. Belediyeler, kuracakları kamera sistemleriyle kesilen cezalardan pay alacak. EDS sistemi kısa sürede 81 ilde uygulamaya geçecek.

İçişleri Bakanlığınca Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklik belediyelerin yüzünü güldürecek. Düzenlemeyle yerel yönetimler, öz kaynaklarıyla kurdukları EDS sayesinde kesilen trafik cezalarından yüzde 30 pay alacak. Böylece başta büyükşehirler olmak üzere 81 ilde önemli trafik noktalarını kameralı sistemle donatan belediyeler, büyük bir gelire ulaşmış olacak. Ödemeler aylık olarak gerçekleştirilecek ve belirlenen ayın sonuna kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden ilgili belediyeye aktarılacak. Elektronik sistemlerin uygulanmasıyla ilgili belediyeler ve emniyet protokol yapacak.



İLHAT
12.01.2020 22:10:36
BELEDİYELER HAVADAN VATANDAŞI SOYMAK PEŞİNDELER. HÜKÜMET DE BU İŞE GÖZ YUMUYOR. SOYACAKLARI VATANDAŞLARIN ÇOGUNLUGU NASIL OLSA O BELEDİYENİN SEÇMENİ DEGİL. BAŞKA İLLERDE OTURANLAR OLCAK. HÜKÜMET VATANDAŞLARI SOYDURACAGINA ANKARA DELİCE OTOYOLUNU İHALE ETSİNDE VATANDAŞ MESKUN MAHALDEN GEÇMEK ZORUNDA KALMASIN.

Yakup coşgun
30.09.2020 19:49:48
Yozgat Ankara arası Balışeyh de 51 km ile 288 TL ceza geldi. Burada hız limiti 70 deyilmiydi. Levhada öyle yazıyor. İtiraz edebilirmiyim. Bilgisi olan var mı.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ