Dikkat apartmanda hırsız var!

Dikkat apartmanda hırsız var!

Kırıkkale’de son günlerde artan hırsızlık vakaları ev sahiplerini tedirgin etmeye başladı. Küçük yaştaki çocuklar gözlerine kestirdikleri binalara bir yolunu bulup giriyorlar.

Çocuklar Güverlik kamarası var yok dikkat bile etmiyorlar   

 

ÇOCUK HIRSIZLAR

Geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle semtindeki bir apartmana girin küçük yaştaki 3 kişi ev sahibinin olmadığı dairelere girerek ellerine ne geçirdilerse çaldılar. Bu arada Yahşihan Bayraktepe çevresindeki sitelere dadanan bir gurup kadın apartmanlardaki dairelerin kapılarını zorlamak suretiyle girebildikleri dairelerden ne bulmuşlarsa çaldıkları öğrenildi. Apartmanlardaki kamara görüntülerinden anlaşıldığına göre siteler çevresine yabancı plakalı ticari bir taksiyle gelen karınlar önce apartmanların giriş kapılarını yokluyor girebildikleri binanın üst katlarına çıkarak boş olan dairelerin kapılarını açarak girdikleri daireden yükte hafif eşya veya bulabilirlerse altın ziynet eşyası çalarak kayıplara karışıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda buraya gelen kadın hırsızlar dairelerde ne buldularsa çalarak kayıplara karıştılar. Her iki olayda da polis gerekli çalışmayı yaparak soruşturma başlattı.

 

POLİS UYARIYOR

Polis her zaman olduğu gibi son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyarıyor. Özellikle apartman giriş kapılarının kesinlikle kilitli olması kat sahiplerinin giriş çıkışında anahtar veya şifre kullanmaları gerektiğini söylediler. Ayrıca daire sahiplerinin içerdeyken veya çıktıklarında kapı kilidini mutlaka kullanmaları gerektiğini belirttiler. Aksi halde özellikle çelik kapıların anahtar kullanmadan kapatılmasının hiçbir anlam ifade etmediğini belirten uzmanlar anahtar kullanılmadan kapatılan kapının çok kolay bir yöntemle açıldığını ifade ettiler. Bunun için ev sahiplerinin bu durumlara çok dikkat etmesini isteyen uzmanlar ayrıca olur olmaz saatte kapı çalındığında mutlaka dışarıdaki kişinin kim olduğu kapı tribününden teyit edildikten sonra kapının açılması gerektiğini önerdiler…   



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız