Dikkat! Bu köy 24 saat kamerayla izleniyor

Dikkat! Bu köy 24 saat kamerayla izleniyor

MUHTAR, KÖYÜNÜ HIRSIZLARA KARŞI KORUMAK İÇİN KAMERA TAKTIRDI

MUHTAR, KÖYÜNÜ HIRSIZLARA KARŞI KORUMAK İÇİN KAMERA TAKTIRDI

Dikkat! Bu köy 24 saat kamerayla izleniyor

Kırıkkale´nin merkeze bağlı Ulaş köyü muhtarı, kendi imkanlarıyla köyü hırsızlara ve hurdacılara karşı korumak için kamere taktırdı.

TAKDİR KAZANIYOR

Köyünün her girişine kamere taktırtan muhtar, böylelikle hırsızlığın önüne de geçmiş oldu. Köyde hırsızlığı bitirme noktasına getiren muhtar Zafer Güleşen, köy sakinlerinin büyük takdirini kazanıyor.  Köyde gelen yabancı araçları da kameralardan izleyen Güleşen, olumsuz bir durum olduğunda jandarmaya haber veriyor.  Toplam 5 kamere takılan ve muhtar odasından kontrol edilen kameralar, köyün giriş ve çıkışlarında kuş uçurtmuyor.

5 TANE KAMERA

Köyüne hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Muhtar Güleşen, halka hizmet etmenin Hakka hizmet olduğunu söyledi. Köyde 3 dönemdir muhtarlık yaptığını açıklayan Güleşen, ?Daha önceden köyümüzde hayvan hırsızlığı ve hurdacıların gelip köyümüze ufak tefek şeyler çalıyorlardı. Bunun üzerine köyümüzü emniyette aldırmak için köy girişlerine 5 adet kamera sistemi kurdurdum. Kamera gece ve gündüz kayıt yapıyor. 25 gün sonra alttan teker teker siliniyor. Bununla birlikte hırsızlık azaldı ve çokta memnunuz? dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Kamera sistemlerini Muhtar Güneşer´in kendi imkânlarıyla kurduğunu açıklayan köy sakinlerinden Ümit Dilekçi ise ?Kamera sistemleri sayesince köye kimlerin girip ve çıktığı belli oluyor. Hırsızlık daha önceden vardı. Kapılar kırıldı, bakırlar kaplar ve kurbanlık hayvanlar çalındı. Şu anda her şey kontrol atına alındı. Hırsızlıklar yüzde 80 kontrol altına alındı. Allah muhtarımızdan razı olsun? diye konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu